Rabarberkoekjes met rood fruit
Rabarberkoekjes met rood fruit

Rabarberkoekjes met rood fruit

1 u.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 524 kcal
Energie 2192 kj
Vet 23.9 g
Verzadigd vet 15.1 g
Koolhydraat 69.8 g
Suiker 36.4 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 6.2 g
Zout 0.8 g
natrium 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 40 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Meng de koude boter, 100 g suiker, de cassonade, het bakpoeder en een snuifje zout onder de tarwebloem. Kneed kort met je vingertoppen. Voeg het ei toe en kneed opnieuw kort. Verdeel het deeg in 2.

  4. Leg een vel bakpapier in de bodem van een ovenschaal en stort er de helft van het deeg over uit. Druk goed aan.

  5. Snij de aardbeien, de frambozen en de rabarber in kleine stukjes en meng er de maïzena, 80 g suiker en het sap van de limoen onder. Verdeel over de bakvorm. Verkruimel de andere helft van het deeg en verdeel ook over de bakvorm. Bestrooi met de parelsuiker.

  6. Zet de bakvorm 40 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en snij in vierkanten of rechthoekjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 40 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Meng de koude boter, 100 g suiker, de cassonade, het bakpoeder en een snuifje zout onder de tarwebloem. Kneed kort met je vingertoppen. Voeg het ei toe en kneed opnieuw kort. Verdeel het deeg in 2.

  4. Leg een vel bakpapier in de bodem van een ovenschaal en stort er de helft van het deeg over uit. Druk goed aan.

  5. Snij de aardbeien, de frambozen en de rabarber in kleine stukjes en meng er de maïzena, 80 g suiker en het sap van de limoen onder. Verdeel over de bakvorm. Verkruimel de andere helft van het deeg en verdeel ook over de bakvorm. Bestrooi met de parelsuiker.

  6. Zet de bakvorm 40 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en snij in vierkanten of rechthoekjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 524 kcal
Energie 2192 kj
Vet 23.9 g
Verzadigd vet 15.1 g
Koolhydraat 69.8 g
Suiker 36.4 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 6.2 g
Zout 0.8 g
natrium 0.3 g

Bekijk het recept digitaal