Rammenassoep met honing en waterkers
Rammenassoep met honing en waterkers

Rammenassoep met honing en waterkers

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 93 kcal
Vet 3.5 g
Koolhydraat 13 g
Eiwit 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Schil de rammenas en de aardappel en snij in gelijke stukken.

  5. Snij het preiwit in de lengte in 2 en snij in gelijke stukken.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook glazig. Roer er de stukken prei onder en laat 2 min. stoven.

  9. Voeg de stukken rammenas en aardappel toe, giet er de kippenbouillon over en kruid met de tijm. Breng aan de kook en laat 25 min. koken.

  10. Mix de soep en roer er de honing onder. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Werk de soep af met enkele plukjes waterkers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Schil de rammenas en de aardappel en snij in gelijke stukken.

  5. Snij het preiwit in de lengte in 2 en snij in gelijke stukken.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook glazig. Roer er de stukken prei onder en laat 2 min. stoven.

  9. Voeg de stukken rammenas en aardappel toe, giet er de kippenbouillon over en kruid met de tijm. Breng aan de kook en laat 25 min. koken.

  10. Mix de soep en roer er de honing onder. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Werk de soep af met enkele plukjes waterkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 93 kcal
Vet 3.5 g
Koolhydraat 13 g
Eiwit 2.3 g

Bekijk het recept digitaal