- Bewaar

- Bewaar
Ratatouille
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in gelijke blokjes.
-
Snij de paprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in fijne reepjes.
-
Snipper het knoflook fijn en snij de ui in ringen.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een stoofpot en bak de uiringen en het fijngesnipperde knoflook glazig.
-
Voeg de blokjes courgette en aubergine, de reepjes paprika en de gepelde tomaten toe en overgiet met 4 dl water.
-
Roer er de tomatenpuree onder en kruid naar smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
-
Laat 15 à 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe goed om.
-
Afwerking:
-
Lekker met rijst of pasta.
- Serveer er gehaktballetjes bij. - Ook lekker bij rundvlees, varkensvlees en gevogelte.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in gelijke blokjes.
-
Snij de paprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in fijne reepjes.
-
Snipper het knoflook fijn en snij de ui in ringen.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een stoofpot en bak de uiringen en het fijngesnipperde knoflook glazig.
-
Voeg de blokjes courgette en aubergine, de reepjes paprika en de gepelde tomaten toe en overgiet met 4 dl water.
-
Roer er de tomatenpuree onder en kruid naar smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
-
Laat 15 à 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe goed om.
-
Afwerking:
-
Lekker met rijst of pasta.
- Serveer er gehaktballetjes bij. - Ook lekker bij rundvlees, varkensvlees en gevogelte.