Ratatouille
Ratatouille

Ratatouille

45 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 96 kcal
Vet 3.1 g
Koolhydraat 12.1 g
Eiwit 4.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in gelijke blokjes.

  4. Snij de paprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in fijne reepjes.

  5. Snipper het knoflook fijn en snij de ui in ringen.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een stoofpot en bak de uiringen en het fijngesnipperde knoflook glazig.

  8. Voeg de blokjes courgette en aubergine, de reepjes paprika en de gepelde tomaten toe en overgiet met 4 dl water.

  9. Roer er de tomatenpuree onder en kruid naar smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  10. Laat 15 à 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe goed om.

  11. Afwerking:
  12. Lekker met rijst of pasta.

Tip

- Serveer er gehaktballetjes bij. - Ook lekker bij rundvlees, varkensvlees en gevogelte.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in gelijke blokjes.

  4. Snij de paprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in fijne reepjes.

  5. Snipper het knoflook fijn en snij de ui in ringen.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een stoofpot en bak de uiringen en het fijngesnipperde knoflook glazig.

  8. Voeg de blokjes courgette en aubergine, de reepjes paprika en de gepelde tomaten toe en overgiet met 4 dl water.

  9. Roer er de tomatenpuree onder en kruid naar smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  10. Laat 15 à 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe goed om.

  11. Afwerking:
  12. Lekker met rijst of pasta.

Tip

- Serveer er gehaktballetjes bij. - Ook lekker bij rundvlees, varkensvlees en gevogelte.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 96 kcal
Vet 3.1 g
Koolhydraat 12.1 g
Eiwit 4.4 g

Bekijk het recept digitaal