Ratatouille
Ratatouille

Ratatouille

25 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 94 kcal
Vet 2.9 g
Koolhydraat 12.7 g
Eiwit 4.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgette en de aubergine in gelijke blokjes.

  3. Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.

  4. Snipper het knoflook fijn en snij de ui in ringen.

  5. Bereiding:
  6. 1 Verhit olijfolie in een stoofpot en bak de ui en het knoflook glazig.

  7. 2 Voeg er de groentjes en de gepelde tomaten aan toe en overgiet met 4 dl water.

  8. 3 Roer er de tomatenpuree onder en kruid naar smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  9. 4 Laat op een zacht vuur gedurende 15 à 20 min. sudderen. Roer af en toe eens goed.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met rijst of pasta.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgette en de aubergine in gelijke blokjes.

  3. Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.

  4. Snipper het knoflook fijn en snij de ui in ringen.

  5. Bereiding:
  6. 1 Verhit olijfolie in een stoofpot en bak de ui en het knoflook glazig.

  7. 2 Voeg er de groentjes en de gepelde tomaten aan toe en overgiet met 4 dl water.

  8. 3 Roer er de tomatenpuree onder en kruid naar smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  9. 4 Laat op een zacht vuur gedurende 15 à 20 min. sudderen. Roer af en toe eens goed.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met rijst of pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 94 kcal
Vet 2.9 g
Koolhydraat 12.7 g
Eiwit 4.2 g

Bekijk het recept digitaal