Ravioli in tomatensaus met groenten
Ravioli in tomatensaus met groenten

Ravioli in tomatensaus met groenten

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 595 kcal
Vet 20.9 g
Koolhydraat 66.7 g
Eiwit 29.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de wortelen in blokjes.

  2. Snij de selder in blokjes.

  3. Snij de gekookte ham in reepjes.

  4. Laat de groenten stoven in 1 eetl. olijfolie gedurende 2 min.

  5. Leng aan met de rode wijn en 1 dl water. Voeg de tomatenstukjes, het bouillonblokje en de tomatenpuree toe en meng goed door elkaar. Voeg de gekookte hamreepjes toe. Laat de saus afgedekt verder sudderen gedurende 15 min. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Kook intussen de ravioli gaar gedurende 5 min. in 4 L lichtgezouten kokend water en giet af.

  7. Schep de ravioli onder de saus en laat even verwarmen. Strooi er de gemalen gruyèrekaas over en dien op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de wortelen in blokjes.

  2. Snij de selder in blokjes.

  3. Snij de gekookte ham in reepjes.

  4. Laat de groenten stoven in 1 eetl. olijfolie gedurende 2 min.

  5. Leng aan met de rode wijn en 1 dl water. Voeg de tomatenstukjes, het bouillonblokje en de tomatenpuree toe en meng goed door elkaar. Voeg de gekookte hamreepjes toe. Laat de saus afgedekt verder sudderen gedurende 15 min. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Kook intussen de ravioli gaar gedurende 5 min. in 4 L lichtgezouten kokend water en giet af.

  7. Schep de ravioli onder de saus en laat even verwarmen. Strooi er de gemalen gruyèrekaas over en dien op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 595 kcal
Vet 20.9 g
Koolhydraat 66.7 g
Eiwit 29.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de Vaugelas 'Le Prieuré' A.C. Corbières Wijn Intens gekleurde wijn, krachtig, kruidig en pittig, karaktervol. Kan 2 tot 4 jaar bewaren of jong gedronken worden. Wijn Terra dei Messapi D.O.C. Brindisi Rosso Italië Wijn Robijnrode wijn uit Puglia (Zuid-Italië) van vooral negro amaro-druiven. Die bezorgen de wijn een fruitige neus, een rijpe smaak en een sappige afdronk. Aanrader bij Italiaanse en vleesgerechten.

Bekijk het recept digitaal