- Bewaar

- Bewaar
Restaurantsteak met gegrilde krieltjes en venkel
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Gérard Bertrand Réserve A.O.P. Languedoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Verwijder de harde kern uit de venkelknollen en snij de rest in reepjes van 1 cm dik.
-
Maak met een dunschiller schilfers van de parmezaan.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de krieltjes en de venkel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en grof zeezout. Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven en roer halverwege om.
-
Maak intussen de vinaigrette: meng 2 eetl. olijfolie met de frambozenazijn, zwarte peper en grof zeezout.
-
Smelt de schijfjes kruidenboter van de restaurantsteak in een braadpan en bak de steaks aan beide kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en grof zeezout en laat naar smaak verder bakken op een matig vuur. Haal uit de pan en laat 2 min. rusten. Blus de pan met 1 dl water en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat de saus kort inkoken.
-
Meng de slamix met de kerstomaten en roer er de vinaigrette onder. Bestrooi met de parmezaanschilfers.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in plakjes en verdeel over de borden. Lepel er wat saus over en serveer met de salade en de geroosterde krieltjes en venkel.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g krieltjes en snij 100 g venkel fijn. Snij 25 g restaurantsteak in stukjes. 2 Kook de krieltjes en de venkel 20 min. in ongezouten water. Voeg na 15 min. de steak toe. Giet af. 3 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Gérard Bertrand Réserve A.O.P. Languedoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Verwijder de harde kern uit de venkelknollen en snij de rest in reepjes van 1 cm dik.
-
Maak met een dunschiller schilfers van de parmezaan.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de krieltjes en de venkel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en grof zeezout. Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven en roer halverwege om.
-
Maak intussen de vinaigrette: meng 2 eetl. olijfolie met de frambozenazijn, zwarte peper en grof zeezout.
-
Smelt de schijfjes kruidenboter van de restaurantsteak in een braadpan en bak de steaks aan beide kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en grof zeezout en laat naar smaak verder bakken op een matig vuur. Haal uit de pan en laat 2 min. rusten. Blus de pan met 1 dl water en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat de saus kort inkoken.
-
Meng de slamix met de kerstomaten en roer er de vinaigrette onder. Bestrooi met de parmezaanschilfers.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in plakjes en verdeel over de borden. Lepel er wat saus over en serveer met de salade en de geroosterde krieltjes en venkel.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g krieltjes en snij 100 g venkel fijn. Snij 25 g restaurantsteak in stukjes. 2 Kook de krieltjes en de venkel 20 min. in ongezouten water. Voeg na 15 min. de steak toe. Giet af. 3 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Gérard Bertrand Réserve A.O.P. Languedoc