Restaurantsteak met Griekse pasta en zuiderse groenten
Restaurantsteak met Griekse pasta en zuiderse groenten

Restaurantsteak met Griekse pasta en zuiderse groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 721 kcal
Vet 18.3 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 84.2 g
Suiker 14.3 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 51.5 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de courgette en de aubergine in stukjes van 2 cm.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.

  8. Voeg de courgette- en aubergineblokjes toe en bak 2 à 3 min. Roer er de Griekse pasta en de tomatenpuree onder. Overgiet met de groentebouillon en kruid met het basilicum en de oregano. Laat 15 min. sudderen.

  9. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de steaks 2 min. aan elke kant (zonder de schijfjes kruidenboter). Zet het vuur lager en laat naar smaak verder garen. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de Griekse pasta met groenten over de borden. Snij de steaks in schuine reepjes en verdeel over de pasta. Leg de schijfjes kruidenboter op het vlees.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g courgette in stukjes. Kook samen met 30 g Griekse pasta en 20 g steak 15 min. in water. Giet af. 2 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de courgette en de aubergine in stukjes van 2 cm.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.

  8. Voeg de courgette- en aubergineblokjes toe en bak 2 à 3 min. Roer er de Griekse pasta en de tomatenpuree onder. Overgiet met de groentebouillon en kruid met het basilicum en de oregano. Laat 15 min. sudderen.

  9. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de steaks 2 min. aan elke kant (zonder de schijfjes kruidenboter). Zet het vuur lager en laat naar smaak verder garen. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de Griekse pasta met groenten over de borden. Snij de steaks in schuine reepjes en verdeel over de pasta. Leg de schijfjes kruidenboter op het vlees.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g courgette in stukjes. Kook samen met 30 g Griekse pasta en 20 g steak 15 min. in water. Giet af. 2 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 721 kcal
Vet 18.3 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 84.2 g
Suiker 14.3 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 51.5 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Château de Cascastel `Cuvée Exception' A.O.P. Fitou

Bekijk het recept digitaal