- Bewaar

- Bewaar
Reuzenscampi's met witloof en courgetteflan
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Leg de scampi's 2 min. in heet water en pel ze, maar laat het staartje eraan en dep droog. Snij de scampi's middendoor tot op 1,5 cm van het staartje en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt). De scampi's plooien open in `vlindervorm'.
-
Snij het witloof in stukjes van ± 2 cm.
-
Snij de courgette in de lengte met een dunschiller in fijne plakjes (2 mm).
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de gedroogde tomaten in flinterdunne reepjes.
-
Klop de eieren los met 2 dl room, voeg een mespunt cayennepeper toe en kruid met peper en zout.
-
Voor de flan: Schik de helft van de courgetteplakjes in een met 1 eetl. boter beboterde ovenschaal (± 20 cm lang). Bedek met de reepjes gedroogde tomaat (hou 1 eetl. opzij voor de afwerking). Bedek met de rest van de courgetteplakjes, giet er het eimengsel over en bestrooi met basilicum.
-
Bereiding:
-
Schuif de courgetteflan gedurende 40 min. in een op 220 °C voorverwarmde oven. Dek af met folie als de flan te bruin kleurt.
-
Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een grote kookpan. Bak de sjalotjes gedurende 1 min. al roerend, voeg het witloof toe en giet er 1/2 dl water bij. Dek af en laat 15 min. sudderen.
-
Voeg 1,5 eetl. balsamicoazijn toe, het bouillonblokje, peper en zout, 1 dl room en nog 1 dl water. Laat 2 min. koken.
-
Voeg tot slot nog de scampi's toe en laat 4 à 5 min. sudderen.
-
Afwerking:
-
Schep op elk bord wat witloofsaus, leg er 3 scampi's bij en versier met een takje dille. Leg er een stuk courgetteflan bij en werk af met enkele reepjes halfgedroogde tomaat. Dien op met stokbrood.
Kooktip U kan de flan ook vooraf bereiden en lauw opdienen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Leg de scampi's 2 min. in heet water en pel ze, maar laat het staartje eraan en dep droog. Snij de scampi's middendoor tot op 1,5 cm van het staartje en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt). De scampi's plooien open in `vlindervorm'.
-
Snij het witloof in stukjes van ± 2 cm.
-
Snij de courgette in de lengte met een dunschiller in fijne plakjes (2 mm).
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de gedroogde tomaten in flinterdunne reepjes.
-
Klop de eieren los met 2 dl room, voeg een mespunt cayennepeper toe en kruid met peper en zout.
-
Voor de flan: Schik de helft van de courgetteplakjes in een met 1 eetl. boter beboterde ovenschaal (± 20 cm lang). Bedek met de reepjes gedroogde tomaat (hou 1 eetl. opzij voor de afwerking). Bedek met de rest van de courgetteplakjes, giet er het eimengsel over en bestrooi met basilicum.
-
Bereiding:
-
Schuif de courgetteflan gedurende 40 min. in een op 220 °C voorverwarmde oven. Dek af met folie als de flan te bruin kleurt.
-
Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een grote kookpan. Bak de sjalotjes gedurende 1 min. al roerend, voeg het witloof toe en giet er 1/2 dl water bij. Dek af en laat 15 min. sudderen.
-
Voeg 1,5 eetl. balsamicoazijn toe, het bouillonblokje, peper en zout, 1 dl room en nog 1 dl water. Laat 2 min. koken.
-
Voeg tot slot nog de scampi's toe en laat 4 à 5 min. sudderen.
-
Afwerking:
-
Schep op elk bord wat witloofsaus, leg er 3 scampi's bij en versier met een takje dille. Leg er een stuk courgetteflan bij en werk af met enkele reepjes halfgedroogde tomaat. Dien op met stokbrood.
Kooktip U kan de flan ook vooraf bereiden en lauw opdienen.