Ribbetjes met zoete aardappel en bloemkool
Ribbetjes met zoete aardappel en bloemkool

Ribbetjes met zoete aardappel en bloemkool

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2582 kj
Energie 617 kcal
Vet 35.9 g
Verzadigd vet 13 g
Koolhydraat 33.2 g
Suiker 13 g
Vezel 10.1 g
Eiwit 34.8 g
Zout 3 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 40 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van max. 1 cm. Snipper het knoflook fijn en meng met de helft van de olijfolie onder de zoete aardappel. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

  4. Snij de bloemkool in roosjes van max. 2 cm en meng er de rest van de olijfolie onder. Kruid met peper en zout.

  5. Schik de ribben, de zoete aardappel en de bloemkool op een bakplaat met bakpapier. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn en meng onder de zure room. Kruid met peper en zout. Serveer bij de geroosterde groenten en de ribben.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 40 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van max. 1 cm. Snipper het knoflook fijn en meng met de helft van de olijfolie onder de zoete aardappel. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

  4. Snij de bloemkool in roosjes van max. 2 cm en meng er de rest van de olijfolie onder. Kruid met peper en zout.

  5. Schik de ribben, de zoete aardappel en de bloemkool op een bakplaat met bakpapier. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn en meng onder de zure room. Kruid met peper en zout. Serveer bij de geroosterde groenten en de ribben.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2582 kj
Energie 617 kcal
Vet 35.9 g
Verzadigd vet 13 g
Koolhydraat 33.2 g
Suiker 13 g
Vezel 10.1 g
Eiwit 34.8 g
Zout 3 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Château Artix 'Les Murailles' A.O.P. Minervois

Bekijk het recept digitaal