Ribbetjes met zuiderse groenten
Ribbetjes met zuiderse groenten

Ribbetjes met zuiderse groenten

1 u. 25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 496 kcal
Vet 31.5 g
Koolhydraat 13.1 g
Eiwit 39.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgette, de wortelen en de aubergine in stukjes.

  3. Snipper de uien fijn.

  4. Bereiding:
  5. De dag voordien (1 u 15 min.)
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een brede pan. Stoof de gesnipperde uien (niet laten kleuren).

  7. Haal de uien uit de pan en doe er 1 eetl. olijfolie bij. Bak de gemarineerde ribbetjes goudbruin langs beide zijden.

  8. Voeg de uien opnieuw toe, kruid met tijm en laurier en giet er de eventueel resterende marinade van de ribbetjes bij. Smeer het sneetje brood in met mosterd en leg op de ribben. Laat afgedekt zachtjes sudderen gedurende 30 min.

  9. Voeg indien nodig een beetje water toe en doe er de groentenstukjes bij. Laat nog 30 min. sudderen.

  10. De dag zelf (15 min.)
  11. Schep het gestolde vet weg en verwarm zachtjes. Laat nog 10 min. pruttelen.

  12. Afwerking:
  13. Geef er rijst of gekookte aardappelen bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgette, de wortelen en de aubergine in stukjes.

  3. Snipper de uien fijn.

  4. Bereiding:
  5. De dag voordien (1 u 15 min.)
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een brede pan. Stoof de gesnipperde uien (niet laten kleuren).

  7. Haal de uien uit de pan en doe er 1 eetl. olijfolie bij. Bak de gemarineerde ribbetjes goudbruin langs beide zijden.

  8. Voeg de uien opnieuw toe, kruid met tijm en laurier en giet er de eventueel resterende marinade van de ribbetjes bij. Smeer het sneetje brood in met mosterd en leg op de ribben. Laat afgedekt zachtjes sudderen gedurende 30 min.

  9. Voeg indien nodig een beetje water toe en doe er de groentenstukjes bij. Laat nog 30 min. sudderen.

  10. De dag zelf (15 min.)
  11. Schep het gestolde vet weg en verwarm zachtjes. Laat nog 10 min. pruttelen.

  12. Afwerking:
  13. Geef er rijst of gekookte aardappelen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 496 kcal
Vet 31.5 g
Koolhydraat 13.1 g
Eiwit 39.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Artix Les Murailles A.C. Minervois Intens robijnrode wijn met in de neus duidelijk aanwezige rijpe vruchten en pure chocolade, gekonfijt fruit en gedroogde pruimen. Wijn Waratah Shiraz Australië Australische rode wijn met mooie aroma's van zwarte besjes en kruiden. Rijke, ronde smaak met opnieuw een mooie kruidigheid.

Bekijk het recept digitaal