- Bewaar

- Bewaar
Ribbetjes met zuiderse groenten
Onze drankensuggesties
Wijn Château Artix Les Murailles A.C. Minervois Intens robijnrode wijn met in de neus duidelijk aanwezige rijpe vruchten en pure chocolade, gekonfijt fruit en gedroogde pruimen. Wijn Waratah Shiraz Australië Australische rode wijn met mooie aroma's van zwarte besjes en kruiden. Rijke, ronde smaak met opnieuw een mooie kruidigheid.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de courgette, de wortelen en de aubergine in stukjes.
-
Snipper de uien fijn.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (1 u 15 min.)
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een brede pan. Stoof de gesnipperde uien (niet laten kleuren).
-
Haal de uien uit de pan en doe er 1 eetl. olijfolie bij. Bak de gemarineerde ribbetjes goudbruin langs beide zijden.
-
Voeg de uien opnieuw toe, kruid met tijm en laurier en giet er de eventueel resterende marinade van de ribbetjes bij. Smeer het sneetje brood in met mosterd en leg op de ribben. Laat afgedekt zachtjes sudderen gedurende 30 min.
-
Voeg indien nodig een beetje water toe en doe er de groentenstukjes bij. Laat nog 30 min. sudderen.
-
De dag zelf (15 min.)
-
Schep het gestolde vet weg en verwarm zachtjes. Laat nog 10 min. pruttelen.
-
Afwerking:
-
Geef er rijst of gekookte aardappelen bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Artix Les Murailles A.C. Minervois Intens robijnrode wijn met in de neus duidelijk aanwezige rijpe vruchten en pure chocolade, gekonfijt fruit en gedroogde pruimen. Wijn Waratah Shiraz Australië Australische rode wijn met mooie aroma's van zwarte besjes en kruiden. Rijke, ronde smaak met opnieuw een mooie kruidigheid.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de courgette, de wortelen en de aubergine in stukjes.
-
Snipper de uien fijn.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (1 u 15 min.)
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een brede pan. Stoof de gesnipperde uien (niet laten kleuren).
-
Haal de uien uit de pan en doe er 1 eetl. olijfolie bij. Bak de gemarineerde ribbetjes goudbruin langs beide zijden.
-
Voeg de uien opnieuw toe, kruid met tijm en laurier en giet er de eventueel resterende marinade van de ribbetjes bij. Smeer het sneetje brood in met mosterd en leg op de ribben. Laat afgedekt zachtjes sudderen gedurende 30 min.
-
Voeg indien nodig een beetje water toe en doe er de groentenstukjes bij. Laat nog 30 min. sudderen.
-
De dag zelf (15 min.)
-
Schep het gestolde vet weg en verwarm zachtjes. Laat nog 10 min. pruttelen.
-
Afwerking:
-
Geef er rijst of gekookte aardappelen bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Artix Les Murailles A.C. Minervois Intens robijnrode wijn met in de neus duidelijk aanwezige rijpe vruchten en pure chocolade, gekonfijt fruit en gedroogde pruimen. Wijn Waratah Shiraz Australië Australische rode wijn met mooie aroma's van zwarte besjes en kruiden. Rijke, ronde smaak met opnieuw een mooie kruidigheid.