Rigatoni met gekaramelliseerde venkel
Rigatoni met gekaramelliseerde venkel

Rigatoni met gekaramelliseerde venkel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 603 kcal
Vet 17.9 g
Koolhydraat 85.6 g
Eiwit 24.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de korsten van het brood en hak het kruim fijn.

  3. Snij het groen van de venkel en hou apart voor de afwerking.

  4. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij de venkel eerst in plakken en daarna in repen. Snij de venkel tenslotte in kleine stukjes.

  5. Klop de eieren los met een vork.

  6. Bereiding:
  7. Kook de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en bewaar 1,5 dl kookvocht. Zet opzij.

  8. Verhit intussen 1 eetl. Olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak het broodkruim goudbruin en krokant. Haal uit de pan en zet opzij.

  9. Verhit in dezelfde pan 2 eetl. olijfolie en stoof de venkel op een matig vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg de tabasco toe naar smaak en laat ± 15 min. Stoven tot de venkel mooi bruin begint te worden. Roer regelmatig om.

  10. Voeg de pasta toe aan de gekaramelliseerde venkel. Roer door elkaar en meng er de losgeklopte eieren onder.

  11. Voeg het kookvocht toe en meng met de geraspte mozzarella. Kruid met zwarte peper.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met het gebakken broodkruim. Serveer met een groen slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de korsten van het brood en hak het kruim fijn.

  3. Snij het groen van de venkel en hou apart voor de afwerking.

  4. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij de venkel eerst in plakken en daarna in repen. Snij de venkel tenslotte in kleine stukjes.

  5. Klop de eieren los met een vork.

  6. Bereiding:
  7. Kook de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en bewaar 1,5 dl kookvocht. Zet opzij.

  8. Verhit intussen 1 eetl. Olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak het broodkruim goudbruin en krokant. Haal uit de pan en zet opzij.

  9. Verhit in dezelfde pan 2 eetl. olijfolie en stoof de venkel op een matig vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg de tabasco toe naar smaak en laat ± 15 min. Stoven tot de venkel mooi bruin begint te worden. Roer regelmatig om.

  10. Voeg de pasta toe aan de gekaramelliseerde venkel. Roer door elkaar en meng er de losgeklopte eieren onder.

  11. Voeg het kookvocht toe en meng met de geraspte mozzarella. Kruid met zwarte peper.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met het gebakken broodkruim. Serveer met een groen slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 603 kcal
Vet 17.9 g
Koolhydraat 85.6 g
Eiwit 24.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Pater Blond abdijbier Wijn Veneto I.G.T. Garganega Le Cenge Veneto - Italië

Bekijk het recept digitaal