Rigatoni met kip kerrie en groene selder
Rigatoni met kip kerrie en groene selder

Rigatoni met kip kerrie en groene selder

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 804 kcal
Vet 26.6 g
Verzadigd vet 9.6 g
Koolhydraat 86.6 g
Suiker 15.5 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 51.8 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui fijn.

  3. Snij de ongeschilde appelen in blokjes van 2 cm.

  4. Snij de stengels groene selder in de lengte in 2 en daarna in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de tomaten in kleine stukjes en verwijder de pitjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenborstfilets 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  8. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de ui 1 min. Meng er de selder en de appelen onder.

  9. Overgiet met de room en kruid met het kerriepoeder. Schik er de stukken kip op en dek af. Laat 10 à 15 min. verder garen op een matig vuur.

  10. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de pasta over de borden en lepel er de groentjes over. Serveer met een kippenborstfilet en werk af met de tomatenblokjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui fijn.

  3. Snij de ongeschilde appelen in blokjes van 2 cm.

  4. Snij de stengels groene selder in de lengte in 2 en daarna in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de tomaten in kleine stukjes en verwijder de pitjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenborstfilets 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  8. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de ui 1 min. Meng er de selder en de appelen onder.

  9. Overgiet met de room en kruid met het kerriepoeder. Schik er de stukken kip op en dek af. Laat 10 à 15 min. verder garen op een matig vuur.

  10. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de pasta over de borden en lepel er de groentjes over. Serveer met een kippenborstfilet en werk af met de tomatenblokjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 804 kcal
Vet 26.6 g
Verzadigd vet 9.6 g
Koolhydraat 86.6 g
Suiker 15.5 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 51.8 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Artisans Partisans Pinot & Alicante I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal