Rigatoni met runderreepjes en gebakken courgette
Rigatoni met runderreepjes en gebakken courgette

Rigatoni met runderreepjes en gebakken courgette

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 816 kcal
Vet 28.1 g
Verzadigd vet 4 g
Koolhydraat 87.5 g
Suiker 16.3 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 50.4 g
Zout 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de courgettes in de lengte in 2 en schraap er de zaadlijsten uit. Hak de zaadlijsten fijn en snij de rest van de courgette in blokjes van max. 1 cm.

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Scheur de helft van de basilicumblaadjes fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een hoge braadpan en roerbak de courgetteblokjes ± 5 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  8. Kook intussen de rigatoni gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Bewaar ± 2 dl kookvocht van de pasta en giet af.

  9. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in de hoge braadpan en roerbak de sjalot, het knoflook en de runderreepjes 2 à 3 min.

  10. Roer er het vruchtvlees van de courgette onder en overgiet met het kookvocht van de pasta. Laat nog ± 5 min. sudderen.

  11. Meng de courgetteblokjes, het gescheurde basilicum, de pompoenpitten en de sesamzaadjes onder het vlees.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de rigatoni over de borden en lepel er de runderreepjes met courgette over. Bestrooi met enkele blaadjes basilicum.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de courgettes in de lengte in 2 en schraap er de zaadlijsten uit. Hak de zaadlijsten fijn en snij de rest van de courgette in blokjes van max. 1 cm.

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Scheur de helft van de basilicumblaadjes fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een hoge braadpan en roerbak de courgetteblokjes ± 5 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  8. Kook intussen de rigatoni gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Bewaar ± 2 dl kookvocht van de pasta en giet af.

  9. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in de hoge braadpan en roerbak de sjalot, het knoflook en de runderreepjes 2 à 3 min.

  10. Roer er het vruchtvlees van de courgette onder en overgiet met het kookvocht van de pasta. Laat nog ± 5 min. sudderen.

  11. Meng de courgetteblokjes, het gescheurde basilicum, de pompoenpitten en de sesamzaadjes onder het vlees.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de rigatoni over de borden en lepel er de runderreepjes met courgette over. Bestrooi met enkele blaadjes basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 816 kcal
Vet 28.1 g
Verzadigd vet 4 g
Koolhydraat 87.5 g
Suiker 16.3 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 50.4 g
Zout 2.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Rood Donker trappistenbier Wijn Maremma Toscana D.O.C. Sangiovese Campo al Moro Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal