- Bewaar

- Bewaar
Rigatoni met runderreepjes en gebakken courgette
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Rood Donker trappistenbier Wijn Maremma Toscana D.O.C. Sangiovese Campo al Moro Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de courgettes in de lengte in 2 en schraap er de zaadlijsten uit. Hak de zaadlijsten fijn en snij de rest van de courgette in blokjes van max. 1 cm.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Scheur de helft van de basilicumblaadjes fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een hoge braadpan en roerbak de courgetteblokjes ± 5 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.
-
Kook intussen de rigatoni gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Bewaar ± 2 dl kookvocht van de pasta en giet af.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in de hoge braadpan en roerbak de sjalot, het knoflook en de runderreepjes 2 à 3 min.
-
Roer er het vruchtvlees van de courgette onder en overgiet met het kookvocht van de pasta. Laat nog ± 5 min. sudderen.
-
Meng de courgetteblokjes, het gescheurde basilicum, de pompoenpitten en de sesamzaadjes onder het vlees.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rigatoni over de borden en lepel er de runderreepjes met courgette over. Bestrooi met enkele blaadjes basilicum.
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Rood Donker trappistenbier Wijn Maremma Toscana D.O.C. Sangiovese Campo al Moro Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de courgettes in de lengte in 2 en schraap er de zaadlijsten uit. Hak de zaadlijsten fijn en snij de rest van de courgette in blokjes van max. 1 cm.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Scheur de helft van de basilicumblaadjes fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een hoge braadpan en roerbak de courgetteblokjes ± 5 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.
-
Kook intussen de rigatoni gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Bewaar ± 2 dl kookvocht van de pasta en giet af.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in de hoge braadpan en roerbak de sjalot, het knoflook en de runderreepjes 2 à 3 min.
-
Roer er het vruchtvlees van de courgette onder en overgiet met het kookvocht van de pasta. Laat nog ± 5 min. sudderen.
-
Meng de courgetteblokjes, het gescheurde basilicum, de pompoenpitten en de sesamzaadjes onder het vlees.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rigatoni over de borden en lepel er de runderreepjes met courgette over. Bestrooi met enkele blaadjes basilicum.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Rood Donker trappistenbier Wijn Maremma Toscana D.O.C. Sangiovese Campo al Moro Toscana - Italië