Rijst-groentesalade met gemarineerde kipfilet en limoendressing
Rijst-groentesalade met gemarineerde kipfilet en limoendressing

Rijst-groentesalade met gemarineerde kipfilet en limoendressing

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 687 kcal
Vet 27.4 g
Koolhydraat 66.9 g
Eiwit 48.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  3. Hak de amandelen grof.

  4. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 4 en snij fijn. Snipper de lente-uitjes en de dille fijn.

  5. Verkruimel de feta.

  6. Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.

  7. Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit. Doe het limoensap en de limoenzeste in een potje en kruid met peper en zout. Voeg de olijfolie en de rietsuiker toe en roer goed.

  8. Doe de rijst in een grote mengkom en roer er de limoendressing onder. Voeg de granaatappelpitten, de komkommer, de grofgehakte amandelen, de verkruimelde feta, de lente-uitjes en de dille toe.

  9. Bereiding op de barbecue (± 20 min.)
  10. Bak de gemarineerde kipfilets ± 20 min. op de hete barbecue.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  3. Hak de amandelen grof.

  4. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 4 en snij fijn. Snipper de lente-uitjes en de dille fijn.

  5. Verkruimel de feta.

  6. Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.

  7. Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit. Doe het limoensap en de limoenzeste in een potje en kruid met peper en zout. Voeg de olijfolie en de rietsuiker toe en roer goed.

  8. Doe de rijst in een grote mengkom en roer er de limoendressing onder. Voeg de granaatappelpitten, de komkommer, de grofgehakte amandelen, de verkruimelde feta, de lente-uitjes en de dille toe.

  9. Bereiding op de barbecue (± 20 min.)
  10. Bak de gemarineerde kipfilets ± 20 min. op de hete barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 687 kcal
Vet 27.4 g
Koolhydraat 66.9 g
Eiwit 48.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Blond Abdijbier Wijn Domaine des Aspras `Les Trois Frères' A.O.P. Côtes de Provence

Bekijk het recept digitaal