Rijstballetjes
Rijstballetjes

Rijstballetjes

30 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 108 kcal
Vet 4.1 g
Koolhydraat 15 g
Eiwit 2.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Enkele uren vooraf
  4. Laat de risottorijst ± 25 min. koken in de groentebouillon. Giet af en meng de eidooier, de gemalen mozzarella, het bieslook en de dragon onder de rijst.

  5. Strijk het rijstmengsel open op een met bloem bestoven plank, in een laag van 2 cm. Laat volledig afkoelen en snij daarna in stukjes van 2 op 2 cm.

  6. Wentel in de bloem en maak er balletjes van. Wentel ze door het losgeklopte eiwit en daarna door het paneermeel.

  7. Op het moment zelf
  8. Bak de rijstballetjes 3 min. op 180 °C in de frituurpan.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Enkele uren vooraf
  4. Laat de risottorijst ± 25 min. koken in de groentebouillon. Giet af en meng de eidooier, de gemalen mozzarella, het bieslook en de dragon onder de rijst.

  5. Strijk het rijstmengsel open op een met bloem bestoven plank, in een laag van 2 cm. Laat volledig afkoelen en snij daarna in stukjes van 2 op 2 cm.

  6. Wentel in de bloem en maak er balletjes van. Wentel ze door het losgeklopte eiwit en daarna door het paneermeel.

  7. Op het moment zelf
  8. Bak de rijstballetjes 3 min. op 180 °C in de frituurpan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 108 kcal
Vet 4.1 g
Koolhydraat 15 g
Eiwit 2.9 g

Bekijk het recept digitaal