Rijstbowl met gemarineerde veggiestukjes
Rijstbowl met gemarineerde veggiestukjes

Rijstbowl met gemarineerde veggiestukjes

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3640 kj
Energie 870 kcal
Vet 48.8 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 76.5 g
Suiker 10.2 g
Vezel 9.5 g
Eiwit 26.4 g
Zout 3.3 g
natrium 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  3. Maak met een dunschiller lange linten van de komkommer, schil de wortelen en rasp ze grof. Snij het vruchtvlees van de avocado in kwartjes.

  4. Snij de radijzen in 4 en de lente-uitjes in fijne ringen.

  5. Meng de mayonaise met de sriracha.

  6. Verhit de olijfolie in een pan en bak de veggiefilets 3 min. aan elke kant.

  7. Verdeel de rijst over kommetjes. Schik er de komkommerlinten, de geraspte wortel, de avocado, radijsjes en lente-ui op. Leg op elke kom een veggiefilet en werk af met de srirachamayonaise.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  3. Maak met een dunschiller lange linten van de komkommer, schil de wortelen en rasp ze grof. Snij het vruchtvlees van de avocado in kwartjes.

  4. Snij de radijzen in 4 en de lente-uitjes in fijne ringen.

  5. Meng de mayonaise met de sriracha.

  6. Verhit de olijfolie in een pan en bak de veggiefilets 3 min. aan elke kant.

  7. Verdeel de rijst over kommetjes. Schik er de komkommerlinten, de geraspte wortel, de avocado, radijsjes en lente-ui op. Leg op elke kom een veggiefilet en werk af met de srirachamayonaise.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3640 kj
Energie 870 kcal
Vet 48.8 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 76.5 g
Suiker 10.2 g
Vezel 9.5 g
Eiwit 26.4 g
Zout 3.3 g
natrium 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Lansade Rosé A.O.P. Bordeaux Bier Estaminet Refined Lager Pils

Bekijk het recept digitaal