Rijsthapjes met nootjes
Rijsthapjes met nootjes

Rijsthapjes met nootjes

20 min.
Aperitiefhapje
7 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 234 kcal
Vet 9.2 g
Koolhydraat 33.3 g
Eiwit 4.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de lente-uitjes in ringetjes.

  3. Snij de selder en wortelen in blokjes.

  4. Snipper de dille fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een kookpan. Bak de rijst met de pijnboompitten en de amandelschilfers al roerend 3 min., tot de rijst doorzichtig wordt en de noten lichtbruin kleuren.

  7. Voeg 1/2 L water, selder, wortelen, rozijntjes, lente-uitjes, het verkruimelde bouillonblokje, peper en zout toe. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken.

  8. Roer er de dille onder en dien op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de lente-uitjes in ringetjes.

  3. Snij de selder en wortelen in blokjes.

  4. Snipper de dille fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een kookpan. Bak de rijst met de pijnboompitten en de amandelschilfers al roerend 3 min., tot de rijst doorzichtig wordt en de noten lichtbruin kleuren.

  7. Voeg 1/2 L water, selder, wortelen, rozijntjes, lente-uitjes, het verkruimelde bouillonblokje, peper en zout toe. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken.

  8. Roer er de dille onder en dien op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 234 kcal
Vet 9.2 g
Koolhydraat 33.3 g
Eiwit 4.8 g

Bekijk het recept digitaal