- Bewaar

- Bewaar
Rijstpannetje met kippenhaasjes en boontjes
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier met frisse moutaroma's. In de zachte, licht kruidige smaak zit een (hop)bittertje.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de rode ui en het knoflook fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in fijne ringen.
-
Snij de prinsessenbonen in 2.
-
Hak de platte peterselie grof.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui en het knoflook 1 min.
-
Voeg de kippenhaasjes toe en bak 2 min. aan elke kant. Kruid met de kippenkruiden.
-
Roer er de boontjes, de puntpaprika en de Thaise rijst onder en overgiet alles met de kippenbouillon.
-
Laat 10 à 15 min. garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout en bestrooi met de peterselie.
Klaar om op te warmen Tien minuutjes zijn voldoende de eerste keer. De dag nadien warm je dit rijstpannetje in ± 5 min. op. Roer goed en voeg eventueel nog wat bouillon toe om het smeuïg te houden.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier met frisse moutaroma's. In de zachte, licht kruidige smaak zit een (hop)bittertje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de rode ui en het knoflook fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in fijne ringen.
-
Snij de prinsessenbonen in 2.
-
Hak de platte peterselie grof.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui en het knoflook 1 min.
-
Voeg de kippenhaasjes toe en bak 2 min. aan elke kant. Kruid met de kippenkruiden.
-
Roer er de boontjes, de puntpaprika en de Thaise rijst onder en overgiet alles met de kippenbouillon.
-
Laat 10 à 15 min. garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout en bestrooi met de peterselie.
Klaar om op te warmen Tien minuutjes zijn voldoende de eerste keer. De dag nadien warm je dit rijstpannetje in ± 5 min. op. Roer goed en voeg eventueel nog wat bouillon toe om het smeuïg te houden.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier met frisse moutaroma's. In de zachte, licht kruidige smaak zit een (hop)bittertje.