Rijstpannetje met kippenhaasjes en boontjes
Rijstpannetje met kippenhaasjes en boontjes

Rijstpannetje met kippenhaasjes en boontjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 458 kcal
Vet 8.5 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 55.9 g
Suiker 1.9 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 37 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in fijne ringen.

  5. Snij de prinsessenbonen in 2.

  6. Hak de platte peterselie grof.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui en het knoflook 1 min.

  9. Voeg de kippenhaasjes toe en bak 2 min. aan elke kant. Kruid met de kippenkruiden.

  10. Roer er de boontjes, de puntpaprika en de Thaise rijst onder en overgiet alles met de kippenbouillon.

  11. Laat 10 à 15 min. garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout en bestrooi met de peterselie.

Tip

Klaar om op te warmen Tien minuutjes zijn voldoende de eerste keer. De dag nadien warm je dit rijstpannetje in ± 5 min. op. Roer goed en voeg eventueel nog wat bouillon toe om het smeuïg te houden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in fijne ringen.

  5. Snij de prinsessenbonen in 2.

  6. Hak de platte peterselie grof.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui en het knoflook 1 min.

  9. Voeg de kippenhaasjes toe en bak 2 min. aan elke kant. Kruid met de kippenkruiden.

  10. Roer er de boontjes, de puntpaprika en de Thaise rijst onder en overgiet alles met de kippenbouillon.

  11. Laat 10 à 15 min. garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout en bestrooi met de peterselie.

Tip

Klaar om op te warmen Tien minuutjes zijn voldoende de eerste keer. De dag nadien warm je dit rijstpannetje in ± 5 min. op. Roer goed en voeg eventueel nog wat bouillon toe om het smeuïg te houden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 458 kcal
Vet 8.5 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 55.9 g
Suiker 1.9 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 37 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier met frisse moutaroma's. In de zachte, licht kruidige smaak zit een (hop)bittertje.

Bekijk het recept digitaal