Rijstpotje met prinsessenbonen, omelet en baconreepjes
Rijstpotje met prinsessenbonen, omelet en baconreepjes

Rijstpotje met prinsessenbonen, omelet en baconreepjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 481 kcal
Vet 16.2 g
Verzadigd vet 7.6 g
Koolhydraat 55.5 g
Suiker 5.5 g
Vezel 6 g
Eiwit 25.4 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (10 min.)
  3. Breek de uiteinden van de boontjes.

  4. Snij de champignons in 4.

  5. Snipper de lente-ui fijn.

  6. Breek de eieren.

  7. Bereiding:
  8. Breng een kommetje met 1 l water en een blokje bouillon aan de kook en kook de rijst gaar (kooktijd zie verpakking).

  9. Breng een kom met lichtgezouten water aan de kook en kook de boontjes gedurende 7 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons samen met de baconreepjes en de lente-ui gedurende 5 à 6 min. Kruid met peper. Haal uit de pan.

  11. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de eieren gedurende 5 min., Kruid met peper en zout. Snij de omelet in reepjes.

  12. Doe de boontjes en de rijst in de kookpot en meng er de groentjes onder. Verdeel er de omeletreepjes onder en serveer onmiddellijk.

Tip

Château de Péna A.O.P. Côtes du Roussillon Villages

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (10 min.)
  3. Breek de uiteinden van de boontjes.

  4. Snij de champignons in 4.

  5. Snipper de lente-ui fijn.

  6. Breek de eieren.

  7. Bereiding:
  8. Breng een kommetje met 1 l water en een blokje bouillon aan de kook en kook de rijst gaar (kooktijd zie verpakking).

  9. Breng een kom met lichtgezouten water aan de kook en kook de boontjes gedurende 7 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons samen met de baconreepjes en de lente-ui gedurende 5 à 6 min. Kruid met peper. Haal uit de pan.

  11. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de eieren gedurende 5 min., Kruid met peper en zout. Snij de omelet in reepjes.

  12. Doe de boontjes en de rijst in de kookpot en meng er de groentjes onder. Verdeel er de omeletreepjes onder en serveer onmiddellijk.

Tip

Château de Péna A.O.P. Côtes du Roussillon Villages

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 481 kcal
Vet 16.2 g
Verzadigd vet 7.6 g
Koolhydraat 55.5 g
Suiker 5.5 g
Vezel 6 g
Eiwit 25.4 g
Zout 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Floreffe Double Bière d'abbaye foncée

Bekijk het recept digitaal