Rijstsalade met granaatappel en gegrilde radicchio
Rijstsalade met granaatappel en gegrilde radicchio

Rijstsalade met granaatappel en gegrilde radicchio

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 353 kcal
Vet 6.6 g
Koolhydraat 66.8 g
Eiwit 6.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  5. Snij de kroppen radicchio in 4 gelijke stukken.

  6. Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Schik de stukken radicchio in een ovenschaal en besprenkel met de balsamicoazijn, de honing en de grofgehakte walnootpitten. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Kruid met de ras el hanout.

  11. Meng er de rijst onder en overgiet met 4 à 5 dl water. Kook de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Meng de granaatappelpitjes onder de rijst en schik er de stukken gegrilde radicchio bovenop.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  5. Snij de kroppen radicchio in 4 gelijke stukken.

  6. Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Schik de stukken radicchio in een ovenschaal en besprenkel met de balsamicoazijn, de honing en de grofgehakte walnootpitten. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Kruid met de ras el hanout.

  11. Meng er de rijst onder en overgiet met 4 à 5 dl water. Kook de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Meng de granaatappelpitjes onder de rijst en schik er de stukken gegrilde radicchio bovenop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 353 kcal
Vet 6.6 g
Koolhydraat 66.8 g
Eiwit 6.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Jean-Claude Mas Syrah-Viognier Reserve 2015 I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal