- Bewaar

- Bewaar
Rijstsalade met grijze garnalen, rucola en mieriksworteldressing
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden witbier Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc D.O. Maipo Valley Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de noordzeegarnalen volledig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Hak de amandelnoten grof.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Pers de limoenen.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado in halvemaantjes en besprenkel met 1 eetl. limoensap.
-
Scheur de basilicumblaadjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olie naar keuze in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig.
-
Voeg de rijst toe en dubbel zoveel lichtgezouten water. Laat gaar koken (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
-
Meng de mierikswortelroom met het limoensap en de olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Giet de mieriksworteldressing over de afgekoelde rijst.
-
Meng er de garnalen onder samen met de rucola, de fijngesnipperde lente-uitjes, de grof gehakte amandelnoten en de gescheurde basilicumblaadjes.
-
Afwerking:
-
Werk het slaatje af met de halvemaantjes avocado en serveer met een stukje brood (stokbrood, keizersbroodjes, miniciabatta of hotelbroodjes).
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden witbier Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc D.O. Maipo Valley Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de noordzeegarnalen volledig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Hak de amandelnoten grof.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Pers de limoenen.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado in halvemaantjes en besprenkel met 1 eetl. limoensap.
-
Scheur de basilicumblaadjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olie naar keuze in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig.
-
Voeg de rijst toe en dubbel zoveel lichtgezouten water. Laat gaar koken (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
-
Meng de mierikswortelroom met het limoensap en de olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Giet de mieriksworteldressing over de afgekoelde rijst.
-
Meng er de garnalen onder samen met de rucola, de fijngesnipperde lente-uitjes, de grof gehakte amandelnoten en de gescheurde basilicumblaadjes.
-
Afwerking:
-
Werk het slaatje af met de halvemaantjes avocado en serveer met een stukje brood (stokbrood, keizersbroodjes, miniciabatta of hotelbroodjes).
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden witbier Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc D.O. Maipo Valley Chili