Rijstsalade met grijze garnalen, rucola en mieriksworteldressing
Rijstsalade met grijze garnalen, rucola en mieriksworteldressing

Rijstsalade met grijze garnalen, rucola en mieriksworteldressing

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 487 kcal
Vet 26.6 g
Koolhydraat 42.8 g
Eiwit 19.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de noordzeegarnalen volledig ontdooien en dep droog.

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Hak de amandelnoten grof.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Pers de limoenen.

  7. Snij het vruchtvlees van de avocado in halvemaantjes en besprenkel met 1 eetl. limoensap.

  8. Scheur de basilicumblaadjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olie naar keuze in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig.

  11. Voeg de rijst toe en dubbel zoveel lichtgezouten water. Laat gaar koken (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.

  12. Meng de mierikswortelroom met het limoensap en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  13. Giet de mieriksworteldressing over de afgekoelde rijst.

  14. Meng er de garnalen onder samen met de rucola, de fijngesnipperde lente-uitjes, de grof gehakte amandelnoten en de gescheurde basilicumblaadjes.

  15. Afwerking:
  16. Werk het slaatje af met de halvemaantjes avocado en serveer met een stukje brood (stokbrood, keizersbroodjes, miniciabatta of hotelbroodjes).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de noordzeegarnalen volledig ontdooien en dep droog.

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Hak de amandelnoten grof.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Pers de limoenen.

  7. Snij het vruchtvlees van de avocado in halvemaantjes en besprenkel met 1 eetl. limoensap.

  8. Scheur de basilicumblaadjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olie naar keuze in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig.

  11. Voeg de rijst toe en dubbel zoveel lichtgezouten water. Laat gaar koken (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.

  12. Meng de mierikswortelroom met het limoensap en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  13. Giet de mieriksworteldressing over de afgekoelde rijst.

  14. Meng er de garnalen onder samen met de rucola, de fijngesnipperde lente-uitjes, de grof gehakte amandelnoten en de gescheurde basilicumblaadjes.

  15. Afwerking:
  16. Werk het slaatje af met de halvemaantjes avocado en serveer met een stukje brood (stokbrood, keizersbroodjes, miniciabatta of hotelbroodjes).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 487 kcal
Vet 26.6 g
Koolhydraat 42.8 g
Eiwit 19.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden witbier Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc D.O. Maipo Valley Chili

Bekijk het recept digitaal