Rijstsalade met mango en gojibessen
Rijstsalade met mango en gojibessen

Rijstsalade met mango en gojibessen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kcal
Vet 7.1 g
Koolhydraat 71.4 g
Eiwit 26.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Giet opnieuw af.

  4. Schil ondertussen de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  5. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kommetje en vang het sap op.

  6. Maak een dressing met het sinaasappelsap, de yoghurt en de esdoornsiroop. Kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Meng de rijst met de hamreepjes, de mangoblokjes, de sinaasappelpartjes en de yoghurtdressing.

  9. Verdeel de jonge slamix over de borden en leg er de rijst met hamreepjes op. Bestrooi met de noten en de gojibessen.

  10. Afwerking:
  11. Dien op met stokbrood.

Tip

Originele tip: doe alle ingrediënten van dit slaatje in aparte bokalen (zie foto op p. 3), de stevigste ingrediënten onderaan. Zet in de koelkast. Draai net voor het opdienen de bokalen om op een bord. Zo verdeelt de dressing zich mooi over het slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Giet opnieuw af.

  4. Schil ondertussen de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  5. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kommetje en vang het sap op.

  6. Maak een dressing met het sinaasappelsap, de yoghurt en de esdoornsiroop. Kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Meng de rijst met de hamreepjes, de mangoblokjes, de sinaasappelpartjes en de yoghurtdressing.

  9. Verdeel de jonge slamix over de borden en leg er de rijst met hamreepjes op. Bestrooi met de noten en de gojibessen.

  10. Afwerking:
  11. Dien op met stokbrood.

Tip

Originele tip: doe alle ingrediënten van dit slaatje in aparte bokalen (zie foto op p. 3), de stevigste ingrediënten onderaan. Zet in de koelkast. Draai net voor het opdienen de bokalen om op een bord. Zo verdeelt de dressing zich mooi over het slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kcal
Vet 7.1 g
Koolhydraat 71.4 g
Eiwit 26.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Signature du Cléray Chenin Blanc - A.O.P. Anjou

Bekijk het recept digitaal