Rijstsalade met rode biet
Rijstsalade met rode biet

Rijstsalade met rode biet

25 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 363 kcal
Vet 13.4 g
Koolhydraat 52 g
Eiwit 9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Kook de rijst in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Laat uitlekken.

  4. Hak de rode ui, de tuinkers en de peterselie fijn. Laat de rode biet uitlekken en snij in schijfjes.

  5. Klop de eieren los met de helft van de gehakte peterselie. Verwarm de olijfolie in een pan en bak er de eieren in tot een omelet. Snij in fijne reepjes.

  6. Snij de halve komkommer in heel kleine stukjes. Meng de ingrediënten voor de salade.

  7. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en kruid met peper en zout. Giet over de salade en versier met peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Kook de rijst in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Laat uitlekken.

  4. Hak de rode ui, de tuinkers en de peterselie fijn. Laat de rode biet uitlekken en snij in schijfjes.

  5. Klop de eieren los met de helft van de gehakte peterselie. Verwarm de olijfolie in een pan en bak er de eieren in tot een omelet. Snij in fijne reepjes.

  6. Snij de halve komkommer in heel kleine stukjes. Meng de ingrediënten voor de salade.

  7. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en kruid met peper en zout. Giet over de salade en versier met peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 363 kcal
Vet 13.4 g
Koolhydraat 52 g
Eiwit 9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Rosé de Rasiguères A.C. Côtes du Roussillon Een droge en fruitige rosé met lichtkruidige toetsen. Wijn Frambuesca Rosado Syrah Chili Fruitige, charmante, donkergekleurde rosé, gemaakt van syrahdruiven. Zachte smaak boordevol rood fruit (frambozen).

Bekijk het recept digitaal