Rijstsalade met tonijn
Rijstsalade met tonijn

Rijstsalade met tonijn

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 251 kcal
Vet 7.5 g
Koolhydraat 34.1 g
Eiwit 11.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. ( 15 min.)

  3. Snipper de ui en het bieslook fijn.

  4. Laat de maïs en de tonijn uitlekken. Prak de tonijn met een vork.

  5. Snij de tapastomaten in 4.

  6. Breek de uiteinden van de prinsessenbonen.

  7. Bereiding:
  8. Kook het ei ± 10 min. in kokend water. Giet af en laat afkoelen in koud water. Pel en snij in de lengte in 4.

  9. Kook intussen de prinsessenbonen ± 6 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Kook de rijst gaar in water met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  11. Maak ondertussen de dressing: meng de olijfolie met de rodewijnazijn, de mosterd en het fijngesnipperde bieslook. Kruid met peper en zout.

  12. Meng de rijst met de prinsessenbonen, de tomaten, de maïs, de fijngesnipperde ui en de tonijn. Roer er de dressing onder en leg er de plakjes ei op.

Tip

* De tonijn kan u gerust vervangen door zalm uit blik. * Hou deze lunch goed gekoeld tot u hem opeet. * Als u dit recept 's avonds al maakt, zal het nog lekkerder zijn de dag erna. Dan zijn de smaken goed vermengd.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. ( 15 min.)

  3. Snipper de ui en het bieslook fijn.

  4. Laat de maïs en de tonijn uitlekken. Prak de tonijn met een vork.

  5. Snij de tapastomaten in 4.

  6. Breek de uiteinden van de prinsessenbonen.

  7. Bereiding:
  8. Kook het ei ± 10 min. in kokend water. Giet af en laat afkoelen in koud water. Pel en snij in de lengte in 4.

  9. Kook intussen de prinsessenbonen ± 6 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Kook de rijst gaar in water met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  11. Maak ondertussen de dressing: meng de olijfolie met de rodewijnazijn, de mosterd en het fijngesnipperde bieslook. Kruid met peper en zout.

  12. Meng de rijst met de prinsessenbonen, de tomaten, de maïs, de fijngesnipperde ui en de tonijn. Roer er de dressing onder en leg er de plakjes ei op.

Tip

* De tonijn kan u gerust vervangen door zalm uit blik. * Hou deze lunch goed gekoeld tot u hem opeet. * Als u dit recept 's avonds al maakt, zal het nog lekkerder zijn de dag erna. Dan zijn de smaken goed vermengd.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 251 kcal
Vet 7.5 g
Koolhydraat 34.1 g
Eiwit 11.1 g

Bekijk het recept digitaal