- Bewaar

- Bewaar
Rijstsalade met tonijn
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
( 15 min.)
-
Snipper de ui en het bieslook fijn.
-
Laat de maïs en de tonijn uitlekken. Prak de tonijn met een vork.
-
Snij de tapastomaten in 4.
-
Breek de uiteinden van de prinsessenbonen.
-
Bereiding:
-
Kook het ei ± 10 min. in kokend water. Giet af en laat afkoelen in koud water. Pel en snij in de lengte in 4.
-
Kook intussen de prinsessenbonen ± 6 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Kook de rijst gaar in water met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Maak ondertussen de dressing: meng de olijfolie met de rodewijnazijn, de mosterd en het fijngesnipperde bieslook. Kruid met peper en zout.
-
Meng de rijst met de prinsessenbonen, de tomaten, de maïs, de fijngesnipperde ui en de tonijn. Roer er de dressing onder en leg er de plakjes ei op.
* De tonijn kan u gerust vervangen door zalm uit blik. * Hou deze lunch goed gekoeld tot u hem opeet. * Als u dit recept 's avonds al maakt, zal het nog lekkerder zijn de dag erna. Dan zijn de smaken goed vermengd.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
( 15 min.)
-
Snipper de ui en het bieslook fijn.
-
Laat de maïs en de tonijn uitlekken. Prak de tonijn met een vork.
-
Snij de tapastomaten in 4.
-
Breek de uiteinden van de prinsessenbonen.
-
Bereiding:
-
Kook het ei ± 10 min. in kokend water. Giet af en laat afkoelen in koud water. Pel en snij in de lengte in 4.
-
Kook intussen de prinsessenbonen ± 6 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Kook de rijst gaar in water met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Maak ondertussen de dressing: meng de olijfolie met de rodewijnazijn, de mosterd en het fijngesnipperde bieslook. Kruid met peper en zout.
-
Meng de rijst met de prinsessenbonen, de tomaten, de maïs, de fijngesnipperde ui en de tonijn. Roer er de dressing onder en leg er de plakjes ei op.
* De tonijn kan u gerust vervangen door zalm uit blik. * Hou deze lunch goed gekoeld tot u hem opeet. * Als u dit recept 's avonds al maakt, zal het nog lekkerder zijn de dag erna. Dan zijn de smaken goed vermengd.