Risonesalade met veggieworst
Risonesalade met veggieworst

Risonesalade met veggieworst

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 495 kcal
Vet 21 g
Koolhydraat 58.9 g
Eiwit 19.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de risone in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud stromend water en laat afkoelen.

  3. Snij de ongeschilde komkommer in blokjes van 1/2 cm en snipper de koriander fijn.

  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Meng de blokjes komkommer, de zongedroogde tomaten en de pijnboompitten onder de risone.

  6. Meng de olijfolie met het citroensap en kruid met peper en zout. Roer de dressing onder de risone.

  7. Bak de veggieworsten 3 à 4 min. op de barbecue tot ze vanbinnen goed warm zijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de risone in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud stromend water en laat afkoelen.

  3. Snij de ongeschilde komkommer in blokjes van 1/2 cm en snipper de koriander fijn.

  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Meng de blokjes komkommer, de zongedroogde tomaten en de pijnboompitten onder de risone.

  6. Meng de olijfolie met het citroensap en kruid met peper en zout. Roer de dressing onder de risone.

  7. Bak de veggieworsten 3 à 4 min. op de barbecue tot ze vanbinnen goed warm zijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 495 kcal
Vet 21 g
Koolhydraat 58.9 g
Eiwit 19.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Dubbel Abdijbier Wijn Duc de Lerme Languedoc 2012 A.O.P. Languedoc

Bekijk het recept digitaal