- Bewaar

- Bewaar
Risoni met gegrilde groenten en tomatentapenade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
25 min.
-
Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en dep goed droog. Snij in reepjes.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij intussen de zongedroogde tomaten in reepjes. Pers de citroen. Pluk de blaadjes van de takjes platte peterselie.
-
Verdeel de gegrilde paprika'sover een bakplaat met bakpapier en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de Griekse pasta (risoni) gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Meng er onmiddellijk de tomatentapenade onder.
-
Meng de zongedroogde tomaten en de gegrilde paprika's onder de pasta, samen met het citroensap. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Werk af met de rucola en de blaadjes platte peterselie.
Variant
Probeer ook eens tapenade van zwarte olijven in plaats van de tomatentapenade. De pastasalade is ook lekker met groene of rode pesto.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
25 min.
-
Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en dep goed droog. Snij in reepjes.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij intussen de zongedroogde tomaten in reepjes. Pers de citroen. Pluk de blaadjes van de takjes platte peterselie.
-
Verdeel de gegrilde paprika'sover een bakplaat met bakpapier en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de Griekse pasta (risoni) gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Meng er onmiddellijk de tomatentapenade onder.
-
Meng de zongedroogde tomaten en de gegrilde paprika's onder de pasta, samen met het citroensap. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Werk af met de rucola en de blaadjes platte peterselie.
Variant
Probeer ook eens tapenade van zwarte olijven in plaats van de tomatentapenade. De pastasalade is ook lekker met groene of rode pesto.