Risotto met eekhoorntjesbrood en parmaham
Risotto met eekhoorntjesbrood en parmaham

Risotto met eekhoorntjesbrood en parmaham

35 min.
Voorgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 51 kcal
Vet 2.1 g
Koolhydraat 4.7 g
Eiwit 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat het eekhoorntjesbrood gedurende minstens 1 u zwellen in heet water. Spoel grondig onder stromend water en knijp uit. Snij in kleine stukjes.

  4. Snij de sjalotten en rode uien fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesneden sjalotten en uien gedurende 1 min.

  7. Voeg de rijst, 1 koffiel. oregano en 1 koffiel. paprikapoeder toe. Roerbak tot de rijst doorschijnend wordt. Voeg het eekhoorntjesbrood toe en kruid met zout.

  8. Giet langzaam de hete groentebouillon over de rijst. Bak verder gedurende 25 à 30 min.

  9. Verdeel in 20 miniporties.

  10. Snij de sneden parmaham in de lengte doormidden. Draai een halve snede ham rond elke risottoportie.

  11. Prik enkele blaadjes rucola of koriander op de risottoporties.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat het eekhoorntjesbrood gedurende minstens 1 u zwellen in heet water. Spoel grondig onder stromend water en knijp uit. Snij in kleine stukjes.

  4. Snij de sjalotten en rode uien fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesneden sjalotten en uien gedurende 1 min.

  7. Voeg de rijst, 1 koffiel. oregano en 1 koffiel. paprikapoeder toe. Roerbak tot de rijst doorschijnend wordt. Voeg het eekhoorntjesbrood toe en kruid met zout.

  8. Giet langzaam de hete groentebouillon over de rijst. Bak verder gedurende 25 à 30 min.

  9. Verdeel in 20 miniporties.

  10. Snij de sneden parmaham in de lengte doormidden. Draai een halve snede ham rond elke risottoportie.

  11. Prik enkele blaadjes rucola of koriander op de risottoporties.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 51 kcal
Vet 2.1 g
Koolhydraat 4.7 g
Eiwit 3.4 g

Bekijk het recept digitaal