- Bewaar

- Bewaar
Risotto met eekhoorntjesbrood en parmaham
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat het eekhoorntjesbrood gedurende minstens 1 u zwellen in heet water. Spoel grondig onder stromend water en knijp uit. Snij in kleine stukjes.
-
Snij de sjalotten en rode uien fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesneden sjalotten en uien gedurende 1 min.
-
Voeg de rijst, 1 koffiel. oregano en 1 koffiel. paprikapoeder toe. Roerbak tot de rijst doorschijnend wordt. Voeg het eekhoorntjesbrood toe en kruid met zout.
-
Giet langzaam de hete groentebouillon over de rijst. Bak verder gedurende 25 à 30 min.
-
Verdeel in 20 miniporties.
-
Snij de sneden parmaham in de lengte doormidden. Draai een halve snede ham rond elke risottoportie.
-
Prik enkele blaadjes rucola of koriander op de risottoporties.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat het eekhoorntjesbrood gedurende minstens 1 u zwellen in heet water. Spoel grondig onder stromend water en knijp uit. Snij in kleine stukjes.
-
Snij de sjalotten en rode uien fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesneden sjalotten en uien gedurende 1 min.
-
Voeg de rijst, 1 koffiel. oregano en 1 koffiel. paprikapoeder toe. Roerbak tot de rijst doorschijnend wordt. Voeg het eekhoorntjesbrood toe en kruid met zout.
-
Giet langzaam de hete groentebouillon over de rijst. Bak verder gedurende 25 à 30 min.
-
Verdeel in 20 miniporties.
-
Snij de sneden parmaham in de lengte doormidden. Draai een halve snede ham rond elke risottoportie.
-
Prik enkele blaadjes rucola of koriander op de risottoporties.