- Bewaar
- Bewaar
Risotto met gegrilde tomaatjes en puntpaprika
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Argento Seleccion Pinot Grigio 'Cool Climate Selection' Mendoza - Argentinië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de puntpaprika's in fijne ringen en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
-
Snij de courgette in de lengte in 4 en dan in blokjes van 1 cm.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de kerstomaten met de puntpaprika's en de courgette in een ovenschaal. Roer er 1 eetl. olijfolie onder en kruid met de oregano, peper en zout. Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. op een zacht vuur.
-
Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Overgiet met de kerstomatensalsa en de groentebouillon en dek af. Laat ± 20 min. garen op een zacht vuur.
-
Snij intussen de olijven in 4. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.
-
Meng op het einde van de gaartijd de olijven, de gedroogde kerstomaten en de olijfolie met basilicum onder de risotto.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over de borden en leg er de gegrilde groenten op.
-
Bestrooi met de basilicumblaadjes.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Argento Seleccion Pinot Grigio 'Cool Climate Selection' Mendoza - Argentinië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de puntpaprika's in fijne ringen en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
-
Snij de courgette in de lengte in 4 en dan in blokjes van 1 cm.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de kerstomaten met de puntpaprika's en de courgette in een ovenschaal. Roer er 1 eetl. olijfolie onder en kruid met de oregano, peper en zout. Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. op een zacht vuur.
-
Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Overgiet met de kerstomatensalsa en de groentebouillon en dek af. Laat ± 20 min. garen op een zacht vuur.
-
Snij intussen de olijven in 4. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.
-
Meng op het einde van de gaartijd de olijven, de gedroogde kerstomaten en de olijfolie met basilicum onder de risotto.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over de borden en leg er de gegrilde groenten op.
-
Bestrooi met de basilicumblaadjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Argento Seleccion Pinot Grigio 'Cool Climate Selection' Mendoza - Argentinië