Risotto met gegrilde tomaatjes en puntpaprika

Risotto met gegrilde tomaatjes en puntpaprika

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 371 kcal
Vet 5.6 g
Verzadigd vet 0.8 g
Koolhydraat 67.8 g
Suiker 17.8 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 9.1 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij de puntpaprika's in fijne ringen en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  6. Snij de courgette in de lengte in 4 en dan in blokjes van 1 cm.

  7. Snij de kerstomaten in 2.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Meng de kerstomaten met de puntpaprika's en de courgette in een ovenschaal. Roer er 1 eetl. olijfolie onder en kruid met de oregano, peper en zout. Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. op een zacht vuur.

  12. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Overgiet met de kerstomatensalsa en de groentebouillon en dek af. Laat ± 20 min. garen op een zacht vuur.

  13. Snij intussen de olijven in 4. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.

  14. Meng op het einde van de gaartijd de olijven, de gedroogde kerstomaten en de olijfolie met basilicum onder de risotto.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de risotto over de borden en leg er de gegrilde groenten op.

  17. Bestrooi met de basilicumblaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij de puntpaprika's in fijne ringen en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  6. Snij de courgette in de lengte in 4 en dan in blokjes van 1 cm.

  7. Snij de kerstomaten in 2.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Meng de kerstomaten met de puntpaprika's en de courgette in een ovenschaal. Roer er 1 eetl. olijfolie onder en kruid met de oregano, peper en zout. Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. op een zacht vuur.

  12. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Overgiet met de kerstomatensalsa en de groentebouillon en dek af. Laat ± 20 min. garen op een zacht vuur.

  13. Snij intussen de olijven in 4. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.

  14. Meng op het einde van de gaartijd de olijven, de gedroogde kerstomaten en de olijfolie met basilicum onder de risotto.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de risotto over de borden en leg er de gegrilde groenten op.

  17. Bestrooi met de basilicumblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 371 kcal
Vet 5.6 g
Verzadigd vet 0.8 g
Koolhydraat 67.8 g
Suiker 17.8 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 9.1 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Argento Seleccion Pinot Grigio 'Cool Climate Selection' Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal