- Bewaar

- Bewaar
Risotto met limoen en sojascheuten
Onze drankensuggesties
Wijn Duc de Lerme Chardonnay Vin de Pays d'Oc Wijn Droge en wat nerveuze witte wijn met heerlijk boeket van vers citrusfruit. Zijn smaak is krachtig, licht- romig en zeer verfrissend. Wijn Château Le Sablou A.C. Bergerac Sec Wijn Heel aangename droge witte wijn uit het Franse zuidwesten. Zijn smaak is fris en fruitig. Schenk deze karaktervolle wijn jong en koel.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Rasp de schil van 1/2 limoen. Snij 4 schijfjes uit de limoen voor het garnituur en pers de rest van de limoen.
-
Snipper de ui, de peterselie en het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Giet de visbouillon in een kookpan en verwarm tot net onder het kookpunt. Voeg de diepgevroren mignonnettes toe, dek af en laat in 10 min. gaar worden. Haal de stukken vis uit de kookpan en hou warm. Hou het kookvocht opzij.
-
Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een kookpan en stoof de ui glazig. Voeg de rijst toe en bak al roerend glazig. Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen.
-
Giet er 3 dl kookvocht van de mignonnettes over en laat 10 min. sudderen. Roer af en toe om.
-
Meng het kerriepoeder, de limoenschil, het limoensap en 30 g boter door de rijst. Dek af en hou warm.
-
Smelt in de kookpan van de vis 1 eetl. boter en bak de sojascheuten 2 à 3 min. Voeg 1 eetl. sojasaus toe en kruid naar smaak met peper en zout. Roer goed en strooi er de fijngesnipperde peterselie over.
-
Afwerking:
-
Verdeel de sojascheuten over de borden. Schep in het midden wat risotto en verdeel er de zalm en kabeljauw rond. Bestrooi met het fijngesnipperd bieslook en werk af met een schijfje limoen.
Onze drankensuggesties
Wijn Duc de Lerme Chardonnay Vin de Pays d'Oc Wijn Droge en wat nerveuze witte wijn met heerlijk boeket van vers citrusfruit. Zijn smaak is krachtig, licht- romig en zeer verfrissend. Wijn Château Le Sablou A.C. Bergerac Sec Wijn Heel aangename droge witte wijn uit het Franse zuidwesten. Zijn smaak is fris en fruitig. Schenk deze karaktervolle wijn jong en koel.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Rasp de schil van 1/2 limoen. Snij 4 schijfjes uit de limoen voor het garnituur en pers de rest van de limoen.
-
Snipper de ui, de peterselie en het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Giet de visbouillon in een kookpan en verwarm tot net onder het kookpunt. Voeg de diepgevroren mignonnettes toe, dek af en laat in 10 min. gaar worden. Haal de stukken vis uit de kookpan en hou warm. Hou het kookvocht opzij.
-
Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een kookpan en stoof de ui glazig. Voeg de rijst toe en bak al roerend glazig. Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen.
-
Giet er 3 dl kookvocht van de mignonnettes over en laat 10 min. sudderen. Roer af en toe om.
-
Meng het kerriepoeder, de limoenschil, het limoensap en 30 g boter door de rijst. Dek af en hou warm.
-
Smelt in de kookpan van de vis 1 eetl. boter en bak de sojascheuten 2 à 3 min. Voeg 1 eetl. sojasaus toe en kruid naar smaak met peper en zout. Roer goed en strooi er de fijngesnipperde peterselie over.
-
Afwerking:
-
Verdeel de sojascheuten over de borden. Schep in het midden wat risotto en verdeel er de zalm en kabeljauw rond. Bestrooi met het fijngesnipperd bieslook en werk af met een schijfje limoen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Duc de Lerme Chardonnay Vin de Pays d'Oc Wijn Droge en wat nerveuze witte wijn met heerlijk boeket van vers citrusfruit. Zijn smaak is krachtig, licht- romig en zeer verfrissend. Wijn Château Le Sablou A.C. Bergerac Sec Wijn Heel aangename droge witte wijn uit het Franse zuidwesten. Zijn smaak is fris en fruitig. Schenk deze karaktervolle wijn jong en koel.