Risotto met limoen en sojascheuten
Risotto met limoen en sojascheuten

Risotto met limoen en sojascheuten

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 677 kcal
Vet 32.1 g
Koolhydraat 55.1 g
Eiwit 38.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Rasp de schil van 1/2 limoen. Snij 4 schijfjes uit de limoen voor het garnituur en pers de rest van de limoen.

  4. Snipper de ui, de peterselie en het bieslook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Giet de visbouillon in een kookpan en verwarm tot net onder het kookpunt. Voeg de diepgevroren mignonnettes toe, dek af en laat in 10 min. gaar worden. Haal de stukken vis uit de kookpan en hou warm. Hou het kookvocht opzij.

  7. Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een kookpan en stoof de ui glazig. Voeg de rijst toe en bak al roerend glazig. Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen.

  8. Giet er 3 dl kookvocht van de mignonnettes over en laat 10 min. sudderen. Roer af en toe om.

  9. Meng het kerriepoeder, de limoenschil, het limoensap en 30 g boter door de rijst. Dek af en hou warm.

  10. Smelt in de kookpan van de vis 1 eetl. boter en bak de sojascheuten 2 à 3 min. Voeg 1 eetl. sojasaus toe en kruid naar smaak met peper en zout. Roer goed en strooi er de fijngesnipperde peterselie over.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de sojascheuten over de borden. Schep in het midden wat risotto en verdeel er de zalm en kabeljauw rond. Bestrooi met het fijngesnipperd bieslook en werk af met een schijfje limoen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Rasp de schil van 1/2 limoen. Snij 4 schijfjes uit de limoen voor het garnituur en pers de rest van de limoen.

  4. Snipper de ui, de peterselie en het bieslook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Giet de visbouillon in een kookpan en verwarm tot net onder het kookpunt. Voeg de diepgevroren mignonnettes toe, dek af en laat in 10 min. gaar worden. Haal de stukken vis uit de kookpan en hou warm. Hou het kookvocht opzij.

  7. Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een kookpan en stoof de ui glazig. Voeg de rijst toe en bak al roerend glazig. Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen.

  8. Giet er 3 dl kookvocht van de mignonnettes over en laat 10 min. sudderen. Roer af en toe om.

  9. Meng het kerriepoeder, de limoenschil, het limoensap en 30 g boter door de rijst. Dek af en hou warm.

  10. Smelt in de kookpan van de vis 1 eetl. boter en bak de sojascheuten 2 à 3 min. Voeg 1 eetl. sojasaus toe en kruid naar smaak met peper en zout. Roer goed en strooi er de fijngesnipperde peterselie over.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de sojascheuten over de borden. Schep in het midden wat risotto en verdeel er de zalm en kabeljauw rond. Bestrooi met het fijngesnipperd bieslook en werk af met een schijfje limoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 677 kcal
Vet 32.1 g
Koolhydraat 55.1 g
Eiwit 38.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Duc de Lerme Chardonnay Vin de Pays d'Oc Wijn Droge en wat nerveuze witte wijn met heerlijk boeket van vers citrusfruit. Zijn smaak is krachtig, licht- romig en zeer verfrissend. Wijn Château Le Sablou A.C. Bergerac Sec Wijn Heel aangename droge witte wijn uit het Franse zuidwesten. Zijn smaak is fris en fruitig. Schenk deze karaktervolle wijn jong en koel.

Bekijk het recept digitaal