- Bewaar

- Bewaar
Risotto met pastinaakfrietjes en kaaskoekjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de pastinaken en snij in frieten van 1 cm dik.
-
Schil de peterseliewortel en rasp fijn.
-
Snipper de sjalot en de peterselie fijn.
-
Rasp de parmezaan en de gruyère. Hou 50 g parmezaan opzij voor de afwerking.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de pastinaakfrietjes naast elkaar in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen de boter in een kookpot met dikke bodem en bak de sjalot 1 à 2 min. Voeg de geraspte peterseliewortel toe en roerbak 2 à 3 min.
-
Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
-
Meng intussen de geraspte parmezaan met de gruyère en de peterselie. Leg kleine hoopjes kaasmengeling op een bakplaat met bakpapier. Maak ze niet te hoog, zo blijven de koekjes knapperig.
-
Bak 10 min. mee in de oven met de pastinaakfrietjes.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over diepe borden of kommetjes. Leg er de pastinaakfrietjes bovenop en werk af met wat tuinkers en de rest van de parmezaan. Geef er een kaaskoekje bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de pastinaken en snij in frieten van 1 cm dik.
-
Schil de peterseliewortel en rasp fijn.
-
Snipper de sjalot en de peterselie fijn.
-
Rasp de parmezaan en de gruyère. Hou 50 g parmezaan opzij voor de afwerking.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de pastinaakfrietjes naast elkaar in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen de boter in een kookpot met dikke bodem en bak de sjalot 1 à 2 min. Voeg de geraspte peterseliewortel toe en roerbak 2 à 3 min.
-
Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
-
Meng intussen de geraspte parmezaan met de gruyère en de peterselie. Leg kleine hoopjes kaasmengeling op een bakplaat met bakpapier. Maak ze niet te hoog, zo blijven de koekjes knapperig.
-
Bak 10 min. mee in de oven met de pastinaakfrietjes.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over diepe borden of kommetjes. Leg er de pastinaakfrietjes bovenop en werk af met wat tuinkers en de rest van de parmezaan. Geef er een kaaskoekje bij.