Risotto met prei, quorn en kroketjes van reblochon
Risotto met prei, quorn en kroketjes van reblochon

Risotto met prei, quorn en kroketjes van reblochon

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 750 kcal
Vet 31.3 g
Koolhydraat 85.4 g
Eiwit 24.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de sjalotten fijn.

  4. Snij de korst van de reblochon en snij in blokjes.

  5. Klop het ei los met een vork.

  6. Wentel de kaasblokjes in de bloem, dan in het losgeklopte ei en ten slotte in het paneermeel. Zet koel weg.

  7. Snij 3 preistengels in de lengte in 2 en dan in halve ringetjes van 0,5 cm dik. Snij de 4de prei in stukken van 4 cm en dan in flinterdunne sliertjes.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de halve ringen prei toe en stoof ze een paar min.

  10. Voeg de risottorijst toe en bak even al roerend.

  11. Overgiet met de witte wijn en roer tot die verdampt is.

  12. Voeg het diepgevroren quorngehakt toe.

  13. Overgiet met de groentebouillon en laat zachtjes gaar worden tot de bouillon ook door de rijst is opgenomen (± 20 min.).

  14. Voeg 5 min. voor de rijst gaar is de fijne sliertjes prei toe. Neem van het vuur en roer er 2 eetl. boter onder. Kruid naar smaak met peper en zout.

  15. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kaaskroketten goudbruin en knapperig.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de rijstbereiding over de borden en geef er de kroketjes van reblochon bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de sjalotten fijn.

  4. Snij de korst van de reblochon en snij in blokjes.

  5. Klop het ei los met een vork.

  6. Wentel de kaasblokjes in de bloem, dan in het losgeklopte ei en ten slotte in het paneermeel. Zet koel weg.

  7. Snij 3 preistengels in de lengte in 2 en dan in halve ringetjes van 0,5 cm dik. Snij de 4de prei in stukken van 4 cm en dan in flinterdunne sliertjes.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de halve ringen prei toe en stoof ze een paar min.

  10. Voeg de risottorijst toe en bak even al roerend.

  11. Overgiet met de witte wijn en roer tot die verdampt is.

  12. Voeg het diepgevroren quorngehakt toe.

  13. Overgiet met de groentebouillon en laat zachtjes gaar worden tot de bouillon ook door de rijst is opgenomen (± 20 min.).

  14. Voeg 5 min. voor de rijst gaar is de fijne sliertjes prei toe. Neem van het vuur en roer er 2 eetl. boter onder. Kruid naar smaak met peper en zout.

  15. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kaaskroketten goudbruin en knapperig.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de rijstbereiding over de borden en geef er de kroketjes van reblochon bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 750 kcal
Vet 31.3 g
Koolhydraat 85.4 g
Eiwit 24.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vedett Extra Blond pilsbier Wijn Negroamaro Rosato I.G.T. Salento Piana del Sole - Italië

Bekijk het recept digitaal