Risotto met zoete uien en pancettachips
Risotto met zoete uien en pancettachips

Risotto met zoete uien en pancettachips

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Vet 25.6 g
Verzadigd vet 11.2 g
Koolhydraat 57.6 g
Suiker 7.5 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 20.2 g
Zout 3.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. 15 min.

  4. Snipper 2 uien fijn. Snij de andere ui in fijne ringen.

  5. Snij de preiwitten in fijne ringen.

  6. Rasp 70 g grana padano en maak met een dunschiller schilfers van de rest.

  7. Snij de pancetta in reepjes.

  8. Snipper de peterselie grof.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een kookpot (het liefst met dikke bodem) en bak de fijngesnipperde uien 2 min. op een zacht vuur. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Voeg de prei toe en roerbak nog 5 min. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.

  11. Bak intussen de pancetta krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  12. Bak de uiringen ± 5 min. goudbruin in dezelfde pan.

  13. Meng de boter en de geraspte kaas onder de risotto. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de risotto over de borden en werk af met de gebakken uiringen, de pancettachips, de kaasschilfers, de peterselie en een draai van de pepermolen. Serveer met de rucola.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. 15 min.

  4. Snipper 2 uien fijn. Snij de andere ui in fijne ringen.

  5. Snij de preiwitten in fijne ringen.

  6. Rasp 70 g grana padano en maak met een dunschiller schilfers van de rest.

  7. Snij de pancetta in reepjes.

  8. Snipper de peterselie grof.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een kookpot (het liefst met dikke bodem) en bak de fijngesnipperde uien 2 min. op een zacht vuur. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Voeg de prei toe en roerbak nog 5 min. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.

  11. Bak intussen de pancetta krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  12. Bak de uiringen ± 5 min. goudbruin in dezelfde pan.

  13. Meng de boter en de geraspte kaas onder de risotto. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de risotto over de borden en werk af met de gebakken uiringen, de pancettachips, de kaasschilfers, de peterselie en een draai van de pepermolen. Serveer met de rucola.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Vet 25.6 g
Verzadigd vet 11.2 g
Koolhydraat 57.6 g
Suiker 7.5 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 20.2 g
Zout 3.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Tavel A.O.P.

Bekijk het recept digitaal