Rivierkreeftencocktail met groene asperges
Rivierkreeftencocktail met groene asperges

Rivierkreeftencocktail met groene asperges

15 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 204 kcal
Energie 854 kj
Vet 15 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 1.8 g
Suiker 0.7 g
Vezel 1 g
Eiwit 15 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.
  2. Snij de onderkant van de aspergepunten. Kook 3 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Snipper intussen de blaadjes dragon. Meng met de mayonaise, de truffelolie, peper en zout. 3 Snij 1/3 van de rivierkreeften fijn, samen met de helft van de sneetjes zalm. Meng er de dragonmayonaise onder.

  4. Snij 1/3 van de rivierkreeften fijn, samen met de helft van de sneetjes zalm. Meng er de dragonmayonaise onder.

  5. Schik enkele aspergepunten op elk bord en verdeel er wat rivierkreeftencocktail over. Maak roosjes van de rest van de sneetjes zalm en schik op de borden. Werk af met de rest van de rivierkreeften en de scheuten.

Tip
Liever vegetarisch?

Vervang de rivierkreeftencocktail door BonMush Veggie Tune-in Salad of Sea Salad. De roosjes zalm kan je vervangen door komkommerlinten. Schik afwisselend wat scheuten en partjes pompelmoes tussen de aspergepunten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.
  2. Snij de onderkant van de aspergepunten. Kook 3 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Snipper intussen de blaadjes dragon. Meng met de mayonaise, de truffelolie, peper en zout. 3 Snij 1/3 van de rivierkreeften fijn, samen met de helft van de sneetjes zalm. Meng er de dragonmayonaise onder.

  4. Snij 1/3 van de rivierkreeften fijn, samen met de helft van de sneetjes zalm. Meng er de dragonmayonaise onder.

  5. Schik enkele aspergepunten op elk bord en verdeel er wat rivierkreeftencocktail over. Maak roosjes van de rest van de sneetjes zalm en schik op de borden. Werk af met de rest van de rivierkreeften en de scheuten.

Tip
Liever vegetarisch?

Vervang de rivierkreeftencocktail door BonMush Veggie Tune-in Salad of Sea Salad. De roosjes zalm kan je vervangen door komkommerlinten. Schik afwisselend wat scheuten en partjes pompelmoes tussen de aspergepunten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 204 kcal
Energie 854 kj
Vet 15 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 1.8 g
Suiker 0.7 g
Vezel 1 g
Eiwit 15 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château La France wit A.O.P. Bordeaux Bier Hertog Jan Tripel Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal