Rode paprika met kip en ananas
Rode paprika met kip en ananas

Rode paprika met kip en ananas

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 302 kcal
Vet 7.9 g
Koolhydraat 20.5 g
Eiwit 37.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  3. Snij de ananas in stukjes.

  4. Pers het sap uit de sinaasappels.

  5. Snij de kip in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in de wok. Bak de kippenblokjes goudbruin in 6 min.

  8. Voeg de paprikablokjes toe, samen met het sinaasappelsap, de saffraan en het paprikapoeder. Laat 8 min. pruttelen (voeg indien nodig een beetje water toe).

  9. Doe er de ananasstukjes bij en bak nog 2 min. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met risone (rijstvormige pasta).

Tip

Voeg cayennepeper toe of werk af met gesnipperde koriander.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  3. Snij de ananas in stukjes.

  4. Pers het sap uit de sinaasappels.

  5. Snij de kip in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in de wok. Bak de kippenblokjes goudbruin in 6 min.

  8. Voeg de paprikablokjes toe, samen met het sinaasappelsap, de saffraan en het paprikapoeder. Laat 8 min. pruttelen (voeg indien nodig een beetje water toe).

  9. Doe er de ananasstukjes bij en bak nog 2 min. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met risone (rijstvormige pasta).

Tip

Voeg cayennepeper toe of werk af met gesnipperde koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 302 kcal
Vet 7.9 g
Koolhydraat 20.5 g
Eiwit 37.4 g

Bekijk het recept digitaal