Rode pikante soep met chorizo en zeevruchten
Rode pikante soep met chorizo en zeevruchten

Rode pikante soep met chorizo en zeevruchten

30 min.
Soep
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 599 kcal
Vet 34.2 g
Koolhydraat 23.5 g
Eiwit 40.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de rozijntjes weken in de rode wijn.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Snij de rode uien in halvemaantjes.

  5. Rasp de cheddar grof.

  6. Snij de avocado in blokjes en besprenkel met limoensap.

  7. Halveer de rode paprika's en verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  8. Hak het bieslook fijn.

  9. Verwijder het vel van de chorizo, halveer hem in de lengte en snij in plakjes.

  10. Snij de witte selder in fijne reepjes.

  11. Bereiding:
  12. Roerbak de reepjes rode ui 2 min. in 3 eetl. olijfolie, samen met de fijngesnipperde knoflook, de blokjes rode paprika, de selderreepjes, 1 koffiel. oregano, 1 koffiel. marjolein en 0,25 koffiel. kaneel.

  13. Voeg de tomatenpassata, de rode wijn met rozijntjes, de plakjes chorizo, het laurierblaadje, het bouillonblokje en 1/2 L water toe.Dek af, breng aan de kook en laat 6 min. zachtjes koken.

  14. Voeg de diepgevroren zeevruchten, de rode bonen en de maïs toe en laat 5 min. koken op een zacht vuur.

  15. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.

  16. Afwerking:
  17. Bestrooi de soep met enkele blokjes avocado, geraspte cheddar en fijngehakt bieslook. Geef er eventueel stokbrood bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de rozijntjes weken in de rode wijn.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Snij de rode uien in halvemaantjes.

  5. Rasp de cheddar grof.

  6. Snij de avocado in blokjes en besprenkel met limoensap.

  7. Halveer de rode paprika's en verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  8. Hak het bieslook fijn.

  9. Verwijder het vel van de chorizo, halveer hem in de lengte en snij in plakjes.

  10. Snij de witte selder in fijne reepjes.

  11. Bereiding:
  12. Roerbak de reepjes rode ui 2 min. in 3 eetl. olijfolie, samen met de fijngesnipperde knoflook, de blokjes rode paprika, de selderreepjes, 1 koffiel. oregano, 1 koffiel. marjolein en 0,25 koffiel. kaneel.

  13. Voeg de tomatenpassata, de rode wijn met rozijntjes, de plakjes chorizo, het laurierblaadje, het bouillonblokje en 1/2 L water toe.Dek af, breng aan de kook en laat 6 min. zachtjes koken.

  14. Voeg de diepgevroren zeevruchten, de rode bonen en de maïs toe en laat 5 min. koken op een zacht vuur.

  15. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.

  16. Afwerking:
  17. Bestrooi de soep met enkele blokjes avocado, geraspte cheddar en fijngehakt bieslook. Geef er eventueel stokbrood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 599 kcal
Vet 34.2 g
Koolhydraat 23.5 g
Eiwit 40.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Viña Tarapacá Sauvignon Blanc Chili Wijn Hardys Chardonnay-Sauvignon Blanc Australië

Bekijk het recept digitaal