Rodebietenburger met feta
Rodebietenburger met feta

Rodebietenburger met feta

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 484 kcal
Vet 28.6 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 33.1 g
Suiker 10 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 19.3 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Meng 750 g geschilde en geraspte rode biet met fijngesnipperde rode ui, 1 fijngesnipperd teentje knoflook, de blaadjes van 1 plantje basilicum, 2 eetl. olijfolie, 2 eetl. pijnboompitten en 150 g havermout in een ruime mengkom.

  3. Breek 2 eieren en voeg toe aan het mengsel.

  4. Verkruimel er 200 g feta over en kruid met peper en zout.

  5. Meng alles goed door elkaar. Zet 30 min. afgedekt in de koelkast.

  6. Rol er vervolgens 8 balletjes van en plet tot burgers.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers ± 3 min. aan elke kant op een middelmatig vuur.

Tip

Lekker tussen een burgerbroodje met schijfjes avocado, een slaatje van geraspte kool en wortelen gemengd met een yoghurtdressing en wat tuinkers en sla.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Meng 750 g geschilde en geraspte rode biet met fijngesnipperde rode ui, 1 fijngesnipperd teentje knoflook, de blaadjes van 1 plantje basilicum, 2 eetl. olijfolie, 2 eetl. pijnboompitten en 150 g havermout in een ruime mengkom.

  3. Breek 2 eieren en voeg toe aan het mengsel.

  4. Verkruimel er 200 g feta over en kruid met peper en zout.

  5. Meng alles goed door elkaar. Zet 30 min. afgedekt in de koelkast.

  6. Rol er vervolgens 8 balletjes van en plet tot burgers.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers ± 3 min. aan elke kant op een middelmatig vuur.

Tip

Lekker tussen een burgerbroodje met schijfjes avocado, een slaatje van geraspte kool en wortelen gemengd met een yoghurtdressing en wat tuinkers en sla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 484 kcal
Vet 28.6 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 33.1 g
Suiker 10 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 19.3 g
Zout 1.7 g

Bekijk het recept digitaal