- Bewaar

- Bewaar
Rodebietenburger met feta
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Meng 750 g geschilde en geraspte rode biet met fijngesnipperde rode ui, 1 fijngesnipperd teentje knoflook, de blaadjes van 1 plantje basilicum, 2 eetl. olijfolie, 2 eetl. pijnboompitten en 150 g havermout in een ruime mengkom.
-
Breek 2 eieren en voeg toe aan het mengsel.
-
Verkruimel er 200 g feta over en kruid met peper en zout.
-
Meng alles goed door elkaar. Zet 30 min. afgedekt in de koelkast.
-
Rol er vervolgens 8 balletjes van en plet tot burgers.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers ± 3 min. aan elke kant op een middelmatig vuur.
Lekker tussen een burgerbroodje met schijfjes avocado, een slaatje van geraspte kool en wortelen gemengd met een yoghurtdressing en wat tuinkers en sla.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Meng 750 g geschilde en geraspte rode biet met fijngesnipperde rode ui, 1 fijngesnipperd teentje knoflook, de blaadjes van 1 plantje basilicum, 2 eetl. olijfolie, 2 eetl. pijnboompitten en 150 g havermout in een ruime mengkom.
-
Breek 2 eieren en voeg toe aan het mengsel.
-
Verkruimel er 200 g feta over en kruid met peper en zout.
-
Meng alles goed door elkaar. Zet 30 min. afgedekt in de koelkast.
-
Rol er vervolgens 8 balletjes van en plet tot burgers.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers ± 3 min. aan elke kant op een middelmatig vuur.
Lekker tussen een burgerbroodje met schijfjes avocado, een slaatje van geraspte kool en wortelen gemengd met een yoghurtdressing en wat tuinkers en sla.