Rodebietensoep
Rodebietensoep

Rodebietensoep

40 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 146 kcal
Vet 9.5 g
Koolhydraat 11.4 g
Eiwit 3.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  4. Snij de selder en de wortel in blokjes.

  5. Snij de rode bieten in stukken.

  6. Breng de zure room op smaak met het citroensap, peper en zout. Roer los met een vork.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.

  9. Voeg de blokjes wortel en selder toe en overgiet met de groentebouillon. Kruid met de tijm en het blaadje laurier en laat 15 min. sudderen.

  10. Voeg de rode bieten toe en laat nog 5 min. verder garen.

  11. Verwijder het laurierblaadje en mix tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de soep over diepe borden en lepel er in het midden wat zure room over. Garneer met plukjes dille.

Tip

- Vervang de zure room door mascarpone. - U kan een blik tomatenstukjes toevoegen aan de soep. Voeg dan ook nog 3 dl groentebouillon extra toe, anders wordt de soep te dik.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  4. Snij de selder en de wortel in blokjes.

  5. Snij de rode bieten in stukken.

  6. Breng de zure room op smaak met het citroensap, peper en zout. Roer los met een vork.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.

  9. Voeg de blokjes wortel en selder toe en overgiet met de groentebouillon. Kruid met de tijm en het blaadje laurier en laat 15 min. sudderen.

  10. Voeg de rode bieten toe en laat nog 5 min. verder garen.

  11. Verwijder het laurierblaadje en mix tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de soep over diepe borden en lepel er in het midden wat zure room over. Garneer met plukjes dille.

Tip

- Vervang de zure room door mascarpone. - U kan een blik tomatenstukjes toevoegen aan de soep. Voeg dan ook nog 3 dl groentebouillon extra toe, anders wordt de soep te dik.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 146 kcal
Vet 9.5 g
Koolhydraat 11.4 g
Eiwit 3.7 g

Bekijk het recept digitaal