- Bewaar

- Bewaar
Rodebietensoep
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Snij de selder en de wortel in blokjes.
-
Snij de rode bieten in stukken.
-
Breng de zure room op smaak met het citroensap, peper en zout. Roer los met een vork.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.
-
Voeg de blokjes wortel en selder toe en overgiet met de groentebouillon. Kruid met de tijm en het blaadje laurier en laat 15 min. sudderen.
-
Voeg de rode bieten toe en laat nog 5 min. verder garen.
-
Verwijder het laurierblaadje en mix tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over diepe borden en lepel er in het midden wat zure room over. Garneer met plukjes dille.
- Vervang de zure room door mascarpone. - U kan een blik tomatenstukjes toevoegen aan de soep. Voeg dan ook nog 3 dl groentebouillon extra toe, anders wordt de soep te dik.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Snij de selder en de wortel in blokjes.
-
Snij de rode bieten in stukken.
-
Breng de zure room op smaak met het citroensap, peper en zout. Roer los met een vork.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.
-
Voeg de blokjes wortel en selder toe en overgiet met de groentebouillon. Kruid met de tijm en het blaadje laurier en laat 15 min. sudderen.
-
Voeg de rode bieten toe en laat nog 5 min. verder garen.
-
Verwijder het laurierblaadje en mix tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over diepe borden en lepel er in het midden wat zure room over. Garneer met plukjes dille.
- Vervang de zure room door mascarpone. - U kan een blik tomatenstukjes toevoegen aan de soep. Voeg dan ook nog 3 dl groentebouillon extra toe, anders wordt de soep te dik.