Rodekoolsalade met spekjes
Rodekoolsalade met spekjes

Rodekoolsalade met spekjes

25 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 582 kcal
Vet 51.4 g
Koolhydraat 17 g
Eiwit 13 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Enkele uren vooraf:
  3. Snij de rodekool in 2. Verwijder de harde kern met een scherp mes en snij in fijne reepjes. Doe in een diepe kom en meng er 1 eetl. zout onder. Dek de rodekool af met een bord (leg het bord niet op de kom, maar wel op de kool). Laat 3 à 4 u. rusten in de koelkast.

  4. Op het moment zelf:
  5. Verwijder het klokhuis uit de appel en snij in gelijke blokjes van 1/2 cm.

  6. Bak de spekreepjes goudbruin gedurende 3 à 4 min. in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Laat de witte bonen uitlekken.

  8. Bereiding:
  9. Spoel de rodekool af onder koud stromend water en laat uitlekken.

  10. Doe de kool in een grote slakom en meng er alle ingrediënten onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Enkele uren vooraf:
  3. Snij de rodekool in 2. Verwijder de harde kern met een scherp mes en snij in fijne reepjes. Doe in een diepe kom en meng er 1 eetl. zout onder. Dek de rodekool af met een bord (leg het bord niet op de kom, maar wel op de kool). Laat 3 à 4 u. rusten in de koelkast.

  4. Op het moment zelf:
  5. Verwijder het klokhuis uit de appel en snij in gelijke blokjes van 1/2 cm.

  6. Bak de spekreepjes goudbruin gedurende 3 à 4 min. in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Laat de witte bonen uitlekken.

  8. Bereiding:
  9. Spoel de rodekool af onder koud stromend water en laat uitlekken.

  10. Doe de kool in een grote slakom en meng er alle ingrediënten onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 582 kcal
Vet 51.4 g
Koolhydraat 17 g
Eiwit 13 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Tiepolo Pinot Grigio D.O.C. Friuli Grave Italië

Bekijk het recept digitaal