Rodekoolsoep
Rodekoolsoep

Rodekoolsoep

50 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 110 kcal
Vet 4.6 g
Koolhydraat 14.4 g
Eiwit 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Gebruik 1/3 van een rodekool. Verwijder de harde kern met een scherp mes en snij in fijne reepjes.

  4. Snij de aardappelen, de appelen en de uien in grove stukken.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een grote kookpot en bak de uien glazig.

  7. Voeg de stukken aardappel, appel en reepjes rodekool toe. Roer er de rodewijnazijn onder en laat een 5-tal min. stoven.

  8. Overgiet met de groentebouillon en laat 30 min. koken.

  9. Mix fijn en kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met kerrieballetjes (zie tip)

Tip

Kerrieballetjes Meng 300 g gemengd gehakt (rund-varken) met 1 koffiel. kerriepoeder, 1 eetl. sojasaus en 1 à 2 eetl. paneermeel. Kneed tot kleine balletjes. Laat de balletjes gaar worden in kokend water. Als ze bovendrijven, zijn ze gaar. Voeg toe aan de soep.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Gebruik 1/3 van een rodekool. Verwijder de harde kern met een scherp mes en snij in fijne reepjes.

  4. Snij de aardappelen, de appelen en de uien in grove stukken.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een grote kookpot en bak de uien glazig.

  7. Voeg de stukken aardappel, appel en reepjes rodekool toe. Roer er de rodewijnazijn onder en laat een 5-tal min. stoven.

  8. Overgiet met de groentebouillon en laat 30 min. koken.

  9. Mix fijn en kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met kerrieballetjes (zie tip)

Tip

Kerrieballetjes Meng 300 g gemengd gehakt (rund-varken) met 1 koffiel. kerriepoeder, 1 eetl. sojasaus en 1 à 2 eetl. paneermeel. Kneed tot kleine balletjes. Laat de balletjes gaar worden in kokend water. Als ze bovendrijven, zijn ze gaar. Voeg toe aan de soep.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 110 kcal
Vet 4.6 g
Koolhydraat 14.4 g
Eiwit 2.6 g

Bekijk het recept digitaal