- Bewaar

- Bewaar
Rodekoolsoep
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Gebruik 1/3 van een rodekool. Verwijder de harde kern met een scherp mes en snij in fijne reepjes.
-
Snij de aardappelen, de appelen en de uien in grove stukken.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote kookpot en bak de uien glazig.
-
Voeg de stukken aardappel, appel en reepjes rodekool toe. Roer er de rodewijnazijn onder en laat een 5-tal min. stoven.
-
Overgiet met de groentebouillon en laat 30 min. koken.
-
Mix fijn en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer met kerrieballetjes (zie tip)
Kerrieballetjes Meng 300 g gemengd gehakt (rund-varken) met 1 koffiel. kerriepoeder, 1 eetl. sojasaus en 1 à 2 eetl. paneermeel. Kneed tot kleine balletjes. Laat de balletjes gaar worden in kokend water. Als ze bovendrijven, zijn ze gaar. Voeg toe aan de soep.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Gebruik 1/3 van een rodekool. Verwijder de harde kern met een scherp mes en snij in fijne reepjes.
-
Snij de aardappelen, de appelen en de uien in grove stukken.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote kookpot en bak de uien glazig.
-
Voeg de stukken aardappel, appel en reepjes rodekool toe. Roer er de rodewijnazijn onder en laat een 5-tal min. stoven.
-
Overgiet met de groentebouillon en laat 30 min. koken.
-
Mix fijn en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer met kerrieballetjes (zie tip)
Kerrieballetjes Meng 300 g gemengd gehakt (rund-varken) met 1 koffiel. kerriepoeder, 1 eetl. sojasaus en 1 à 2 eetl. paneermeel. Kneed tot kleine balletjes. Laat de balletjes gaar worden in kokend water. Als ze bovendrijven, zijn ze gaar. Voeg toe aan de soep.