Roerbakscampi's met mie en champignons
Roerbakscampi's met mie en champignons

Roerbakscampi's met mie en champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 548 kcal
Vet 18.1 g
Koolhydraat 55.1 g
Eiwit 40.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de peren en snij het vruchtvlees in blokjes van 3 cm. Besprenkel met citroensap.

  3. Snij de kastanjechampignons in schijfjes en besprenkel met citroensap.

  4. Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt). Kruid met 1/2 koffiel. wokmarinadekruiden.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de wok en rooster de dennenpitten kort goudbruin zonder vetstof. Haal uit de wok.

  7. Verhit 2 eetl. rijstolie en roerbak de scampi's gedurende 2 min. Haal uit de wok.

  8. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie en roerbak de champignonschijfjes gedurende 2 min. Voeg de perenblokjes toe en bak nog 2 min.

  9. Giet 4 dl water in de wok, voeg de roerbakmie toe en bak al roerend gedurende 4 min. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe.

  10. Doe de scampi's weer in de wok en besprenkel met de sojasaus. Schep om en laat goed doorwarmen.

  11. Afwerking:
  12. Strooi er de geroosterde dennenpitten over en versier naar smaak met wat korianderblaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de peren en snij het vruchtvlees in blokjes van 3 cm. Besprenkel met citroensap.

  3. Snij de kastanjechampignons in schijfjes en besprenkel met citroensap.

  4. Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt). Kruid met 1/2 koffiel. wokmarinadekruiden.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de wok en rooster de dennenpitten kort goudbruin zonder vetstof. Haal uit de wok.

  7. Verhit 2 eetl. rijstolie en roerbak de scampi's gedurende 2 min. Haal uit de wok.

  8. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie en roerbak de champignonschijfjes gedurende 2 min. Voeg de perenblokjes toe en bak nog 2 min.

  9. Giet 4 dl water in de wok, voeg de roerbakmie toe en bak al roerend gedurende 4 min. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe.

  10. Doe de scampi's weer in de wok en besprenkel met de sojasaus. Schep om en laat goed doorwarmen.

  11. Afwerking:
  12. Strooi er de geroosterde dennenpitten over en versier naar smaak met wat korianderblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 548 kcal
Vet 18.1 g
Koolhydraat 55.1 g
Eiwit 40.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardys Varietal Range Chardonnay Australië Wijn Viré-Clessé A.C. Vieilles Vignes Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal