- Bewaar

- Bewaar
Roerbakscampi's met mie en champignons
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Varietal Range Chardonnay Australië Wijn Viré-Clessé A.C. Vieilles Vignes Cave de Viré
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de peren en snij het vruchtvlees in blokjes van 3 cm. Besprenkel met citroensap.
-
Snij de kastanjechampignons in schijfjes en besprenkel met citroensap.
-
Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt). Kruid met 1/2 koffiel. wokmarinadekruiden.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en rooster de dennenpitten kort goudbruin zonder vetstof. Haal uit de wok.
-
Verhit 2 eetl. rijstolie en roerbak de scampi's gedurende 2 min. Haal uit de wok.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie en roerbak de champignonschijfjes gedurende 2 min. Voeg de perenblokjes toe en bak nog 2 min.
-
Giet 4 dl water in de wok, voeg de roerbakmie toe en bak al roerend gedurende 4 min. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe.
-
Doe de scampi's weer in de wok en besprenkel met de sojasaus. Schep om en laat goed doorwarmen.
-
Afwerking:
-
Strooi er de geroosterde dennenpitten over en versier naar smaak met wat korianderblaadjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Varietal Range Chardonnay Australië Wijn Viré-Clessé A.C. Vieilles Vignes Cave de Viré
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de peren en snij het vruchtvlees in blokjes van 3 cm. Besprenkel met citroensap.
-
Snij de kastanjechampignons in schijfjes en besprenkel met citroensap.
-
Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt). Kruid met 1/2 koffiel. wokmarinadekruiden.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en rooster de dennenpitten kort goudbruin zonder vetstof. Haal uit de wok.
-
Verhit 2 eetl. rijstolie en roerbak de scampi's gedurende 2 min. Haal uit de wok.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie en roerbak de champignonschijfjes gedurende 2 min. Voeg de perenblokjes toe en bak nog 2 min.
-
Giet 4 dl water in de wok, voeg de roerbakmie toe en bak al roerend gedurende 4 min. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe.
-
Doe de scampi's weer in de wok en besprenkel met de sojasaus. Schep om en laat goed doorwarmen.
-
Afwerking:
-
Strooi er de geroosterde dennenpitten over en versier naar smaak met wat korianderblaadjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Varietal Range Chardonnay Australië Wijn Viré-Clessé A.C. Vieilles Vignes Cave de Viré