Roerbakschotel met mediterraanse tofu
Roerbakschotel met mediterraanse tofu

Roerbakschotel met mediterraanse tofu

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1234 kj
Energie 295 kcal
Vet 16.2 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 16.1 g
Suiker 11.3 g
Vezel 4 g
Eiwit 19.2 g
Zout 6.4 g
natrium 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de tofu in blokjes van 3 cm en leg op een schone keukenhanddoek. Leg er een andere keukenhanddoek op en zet er iets zwaars op (bv. een kookpot). Laat 15 min. uitlekken.

  2. Verwijder intussen de pitjes en zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 2,5 cm. Snij de courgette in schijfjes. Snipper de ui, het knoflook en de gember fijn.

  3. Maak de saus: meng de gember met de harissa, de sojasaus en het maïszetmeel.

  4. Verhit de helft van de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de tofu aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan en leg op een bord met keukenpapier om de overtollige olie te absorberen.

  5. Verhit de rest van de olie in de pan en stoof het knoflook, de ui, de paprika, de courgette en de cashewnoten 3 min. Voeg de tofu en de saus toe en meng goed. Roerbak nog 1 min.

Tip
Tip

Geef rijst of noedels bij dit gerecht, en werk eventueel af met lente-uitjes.

Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Sofie Noyen (@sofienoyen).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de tofu in blokjes van 3 cm en leg op een schone keukenhanddoek. Leg er een andere keukenhanddoek op en zet er iets zwaars op (bv. een kookpot). Laat 15 min. uitlekken.

  2. Verwijder intussen de pitjes en zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 2,5 cm. Snij de courgette in schijfjes. Snipper de ui, het knoflook en de gember fijn.

  3. Maak de saus: meng de gember met de harissa, de sojasaus en het maïszetmeel.

  4. Verhit de helft van de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de tofu aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan en leg op een bord met keukenpapier om de overtollige olie te absorberen.

  5. Verhit de rest van de olie in de pan en stoof het knoflook, de ui, de paprika, de courgette en de cashewnoten 3 min. Voeg de tofu en de saus toe en meng goed. Roerbak nog 1 min.

Tip
Tip

Geef rijst of noedels bij dit gerecht, en werk eventueel af met lente-uitjes.

Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Sofie Noyen (@sofienoyen).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1234 kj
Energie 295 kcal
Vet 16.2 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 16.1 g
Suiker 11.3 g
Vezel 4 g
Eiwit 19.2 g
Zout 6.4 g
natrium 2.6 g

Bekijk het recept digitaal