Rog met kappertjes, aardappelnootjes en gestoofde groenten
Rog met kappertjes, aardappelnootjes en gestoofde groenten

Rog met kappertjes, aardappelnootjes en gestoofde groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 811 kcal
Vet 35.5 g
Verzadigd vet 21.5 g
Koolhydraat 65.8 g
Suiker 8.3 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 52.6 g
Zout 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de roggenvleugels volledig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de wortelen en snij in fijne staafjes van 3 à 4 cm lang.

  5. Snij het preiwit in de lengte in 2 en daarna in fijne reepjes van 3 à 4 cm.

  6. Snipper de peterselie en de sjalotten fijn.

  7. Pers de citroen.

  8. Bereiding:
  9. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot met een dikke bodem en stoof de sjalot 1 à 2 min. Voeg de prei en de wortelen toe, blus met 1 dl water en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Kruid met peper en zout en laat ± 15 min. stoven.

  10. Doe intussen de bloem in een diep bord en kruid met peper en zout. Wentel de roggenvleugels in de bloem en klop de overtollige bloem eraf.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de rog 4 min. aan beide kanten goudbruin op een matig vuur. Voeg eventueel nog wat boter toe als de boter dreigt te verbranden.

  12. Haal de vis uit de pan en hou warm. Smelt in dezelfde pan 4 eetl. boter, voeg de kappertjes toe en blus met het citroensap. Voeg 3/4 van de peterselie toe en kruid met peper en zout.

  13. Bak de aardappelnootjes in de friteuse (instructies: zie verpakking) en bestrooi met wat zout.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de roggenvleugels met de groenten en de aardappelnootjes. Lepel er wat saus over en werk af met de rest van de peterselie

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de roggenvleugels volledig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de wortelen en snij in fijne staafjes van 3 à 4 cm lang.

  5. Snij het preiwit in de lengte in 2 en daarna in fijne reepjes van 3 à 4 cm.

  6. Snipper de peterselie en de sjalotten fijn.

  7. Pers de citroen.

  8. Bereiding:
  9. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot met een dikke bodem en stoof de sjalot 1 à 2 min. Voeg de prei en de wortelen toe, blus met 1 dl water en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Kruid met peper en zout en laat ± 15 min. stoven.

  10. Doe intussen de bloem in een diep bord en kruid met peper en zout. Wentel de roggenvleugels in de bloem en klop de overtollige bloem eraf.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de rog 4 min. aan beide kanten goudbruin op een matig vuur. Voeg eventueel nog wat boter toe als de boter dreigt te verbranden.

  12. Haal de vis uit de pan en hou warm. Smelt in dezelfde pan 4 eetl. boter, voeg de kappertjes toe en blus met het citroensap. Voeg 3/4 van de peterselie toe en kruid met peper en zout.

  13. Bak de aardappelnootjes in de friteuse (instructies: zie verpakking) en bestrooi met wat zout.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de roggenvleugels met de groenten en de aardappelnootjes. Lepel er wat saus over en werk af met de rest van de peterselie

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 811 kcal
Vet 35.5 g
Verzadigd vet 21.5 g
Koolhydraat 65.8 g
Suiker 8.3 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 52.6 g
Zout 3.4 g

Bekijk het recept digitaal