- Bewaar

- Bewaar
Rog met kappertjes, aardappelnootjes en gestoofde groenten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de roggenvleugels volledig ontdooien en dep droog.
-
Schil de wortelen en snij in fijne staafjes van 3 à 4 cm lang.
-
Snij het preiwit in de lengte in 2 en daarna in fijne reepjes van 3 à 4 cm.
-
Snipper de peterselie en de sjalotten fijn.
-
Pers de citroen.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot met een dikke bodem en stoof de sjalot 1 à 2 min. Voeg de prei en de wortelen toe, blus met 1 dl water en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Kruid met peper en zout en laat ± 15 min. stoven.
-
Doe intussen de bloem in een diep bord en kruid met peper en zout. Wentel de roggenvleugels in de bloem en klop de overtollige bloem eraf.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de rog 4 min. aan beide kanten goudbruin op een matig vuur. Voeg eventueel nog wat boter toe als de boter dreigt te verbranden.
-
Haal de vis uit de pan en hou warm. Smelt in dezelfde pan 4 eetl. boter, voeg de kappertjes toe en blus met het citroensap. Voeg 3/4 van de peterselie toe en kruid met peper en zout.
-
Bak de aardappelnootjes in de friteuse (instructies: zie verpakking) en bestrooi met wat zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de roggenvleugels met de groenten en de aardappelnootjes. Lepel er wat saus over en werk af met de rest van de peterselie
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de roggenvleugels volledig ontdooien en dep droog.
-
Schil de wortelen en snij in fijne staafjes van 3 à 4 cm lang.
-
Snij het preiwit in de lengte in 2 en daarna in fijne reepjes van 3 à 4 cm.
-
Snipper de peterselie en de sjalotten fijn.
-
Pers de citroen.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot met een dikke bodem en stoof de sjalot 1 à 2 min. Voeg de prei en de wortelen toe, blus met 1 dl water en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Kruid met peper en zout en laat ± 15 min. stoven.
-
Doe intussen de bloem in een diep bord en kruid met peper en zout. Wentel de roggenvleugels in de bloem en klop de overtollige bloem eraf.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de rog 4 min. aan beide kanten goudbruin op een matig vuur. Voeg eventueel nog wat boter toe als de boter dreigt te verbranden.
-
Haal de vis uit de pan en hou warm. Smelt in dezelfde pan 4 eetl. boter, voeg de kappertjes toe en blus met het citroensap. Voeg 3/4 van de peterselie toe en kruid met peper en zout.
-
Bak de aardappelnootjes in de friteuse (instructies: zie verpakking) en bestrooi met wat zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de roggenvleugels met de groenten en de aardappelnootjes. Lepel er wat saus over en werk af met de rest van de peterselie