Romeins slaatje met sardines, tomaten en croutons
Romeins slaatje met sardines, tomaten en croutons

Romeins slaatje met sardines, tomaten en croutons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 389 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 39.8 g
Eiwit 18.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Laat de sardines uitlekken. Zet 1 eetl. olie uit de verpakking opzij.

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Snipper de Romeinse slaharten grof.

  6. Snij de rode ui in fijne halvemaantjes.

  7. Snij de ciabatta in kleine stukjes.

  8. Scheur de blaadjes basilicum.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Leg de stukjes ciabatta op een bakplaat en besprenkel met de olie uit de verpakking van de sardines.

  12. Meng zodat de stukjes brood goed bedekt zijn. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven tot de broodkorstjes krokant zijn.

  13. Meng ondertussen de kerstomaten onder de Romeinse slaharten en verdeel er de rode ui, de uitgelekte kappertjes en de sardines over.

  14. Meng de extra vierge olijfolie met de rodewijnazijn en kruid met zwarte peper en zout. Besprenkel de salade met de vinaigrette.

  15. Afwerking:
  16. Werk af met de croutons en het basilicum.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Laat de sardines uitlekken. Zet 1 eetl. olie uit de verpakking opzij.

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Snipper de Romeinse slaharten grof.

  6. Snij de rode ui in fijne halvemaantjes.

  7. Snij de ciabatta in kleine stukjes.

  8. Scheur de blaadjes basilicum.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Leg de stukjes ciabatta op een bakplaat en besprenkel met de olie uit de verpakking van de sardines.

  12. Meng zodat de stukjes brood goed bedekt zijn. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven tot de broodkorstjes krokant zijn.

  13. Meng ondertussen de kerstomaten onder de Romeinse slaharten en verdeel er de rode ui, de uitgelekte kappertjes en de sardines over.

  14. Meng de extra vierge olijfolie met de rodewijnazijn en kruid met zwarte peper en zout. Besprenkel de salade met de vinaigrette.

  15. Afwerking:
  16. Werk af met de croutons en het basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 389 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 39.8 g
Eiwit 18.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Salento I.G.T. Negroamaro Rosato - Puglia

Bekijk het recept digitaal