- Bewaar

- Bewaar
Romeins slaatje met sardines, tomaten en croutons
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Salento I.G.T. Negroamaro Rosato - Puglia
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Laat de sardines uitlekken. Zet 1 eetl. olie uit de verpakking opzij.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Snipper de Romeinse slaharten grof.
-
Snij de rode ui in fijne halvemaantjes.
-
Snij de ciabatta in kleine stukjes.
-
Scheur de blaadjes basilicum.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de stukjes ciabatta op een bakplaat en besprenkel met de olie uit de verpakking van de sardines.
-
Meng zodat de stukjes brood goed bedekt zijn. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven tot de broodkorstjes krokant zijn.
-
Meng ondertussen de kerstomaten onder de Romeinse slaharten en verdeel er de rode ui, de uitgelekte kappertjes en de sardines over.
-
Meng de extra vierge olijfolie met de rodewijnazijn en kruid met zwarte peper en zout. Besprenkel de salade met de vinaigrette.
-
Afwerking:
-
Werk af met de croutons en het basilicum.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Salento I.G.T. Negroamaro Rosato - Puglia
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Laat de sardines uitlekken. Zet 1 eetl. olie uit de verpakking opzij.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Snipper de Romeinse slaharten grof.
-
Snij de rode ui in fijne halvemaantjes.
-
Snij de ciabatta in kleine stukjes.
-
Scheur de blaadjes basilicum.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de stukjes ciabatta op een bakplaat en besprenkel met de olie uit de verpakking van de sardines.
-
Meng zodat de stukjes brood goed bedekt zijn. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven tot de broodkorstjes krokant zijn.
-
Meng ondertussen de kerstomaten onder de Romeinse slaharten en verdeel er de rode ui, de uitgelekte kappertjes en de sardines over.
-
Meng de extra vierge olijfolie met de rodewijnazijn en kruid met zwarte peper en zout. Besprenkel de salade met de vinaigrette.
-
Afwerking:
-
Werk af met de croutons en het basilicum.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Salento I.G.T. Negroamaro Rosato - Puglia