Romeinse sla met verse kaas-tomatenvulling
Romeinse sla met verse kaas-tomatenvulling

Romeinse sla met verse kaas-tomatenvulling

15 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 405 kcal
Vet 40.2 g
Koolhydraat 6.2 g
Eiwit 5.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.

  4. Snij de tomaatjes in dunne reepjes.

  5. Snij de artisjokken in 4 partjes.

  6. Maak de bladeren van de Romeinse slaharten los.

  7. Bereiding:
  8. Meng de citroenzeste en 3/4 van de tomaatjes onder de verse kaas.

  9. Mix de basilicumblaadjes met de olijfolie en het citroensap tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.

  10. Vul 8 mooie slablaadjes met de kaasmengeling.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.

  4. Snij de tomaatjes in dunne reepjes.

  5. Snij de artisjokken in 4 partjes.

  6. Maak de bladeren van de Romeinse slaharten los.

  7. Bereiding:
  8. Meng de citroenzeste en 3/4 van de tomaatjes onder de verse kaas.

  9. Mix de basilicumblaadjes met de olijfolie en het citroensap tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.

  10. Vul 8 mooie slablaadjes met de kaasmengeling.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 405 kcal
Vet 40.2 g
Koolhydraat 6.2 g
Eiwit 5.4 g

Bekijk het recept digitaal