Romeinse slablaadjes met tonijn
Romeinse slablaadjes met tonijn

Romeinse slablaadjes met tonijn

35 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 43 kcal
Vet 2.4 g
Koolhydraat 0.9 g
Eiwit 4.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tonijn uitlekken.

  3. Trek 12 grote blaadjes van de Romeinse slaharten.

  4. Snij de radijzen en de tomaten in 4 partjes.

  5. Snij de ongeschilde komkommer in stukjes.

  6. Snipper de ui en het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook het ei 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel het ei.

  9. Prak intussen de tonijn en meng er de mayonaise, de yoghurt, zwarte peper en zout onder.

  10. Plet het ei en meng samen met de ui, de partjes tomaat en radijs, de komkommer en het bieslook onder de tonijn.

  11. Verdeel de tonijnsalade over de slablaadjes. Bestrooi met zwarte peper.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tonijn uitlekken.

  3. Trek 12 grote blaadjes van de Romeinse slaharten.

  4. Snij de radijzen en de tomaten in 4 partjes.

  5. Snij de ongeschilde komkommer in stukjes.

  6. Snipper de ui en het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook het ei 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel het ei.

  9. Prak intussen de tonijn en meng er de mayonaise, de yoghurt, zwarte peper en zout onder.

  10. Plet het ei en meng samen met de ui, de partjes tomaat en radijs, de komkommer en het bieslook onder de tonijn.

  11. Verdeel de tonijnsalade over de slablaadjes. Bestrooi met zwarte peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 43 kcal
Vet 2.4 g
Koolhydraat 0.9 g
Eiwit 4.5 g

Bekijk het recept digitaal