Romig zalm- en appeltoastje
Romig zalm- en appeltoastje

Romig zalm- en appeltoastje

20 min.
Aperitiefhapje
16 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 57 kcal
Vet 3.3 g
Koolhydraat 2.7 g
Eiwit 4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de appel in fijne plakjes en besprenkel met het sap van 1/2 citroen (zo verkleurt de appel niet). Snij de rode ui in fijne snippers. Meng voor de saus de zure room met de mierikswortel, het sap van 1/2 citroen, peper en zout. Gril 2 sneetjes toastbrood en snij in driehoekjes.

  3. Leg op elk bord een stukje gerookte zalm in een geplooid driehoekje. Leg op elk zalmdriehoekje een toefje mierikswortelsaus, een paar appelplakjes en ten slotte enkele uisnippers. Serveer er de gegrilde toast bij en geef er de rest van de saus apart bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de appel in fijne plakjes en besprenkel met het sap van 1/2 citroen (zo verkleurt de appel niet). Snij de rode ui in fijne snippers. Meng voor de saus de zure room met de mierikswortel, het sap van 1/2 citroen, peper en zout. Gril 2 sneetjes toastbrood en snij in driehoekjes.

  3. Leg op elk bord een stukje gerookte zalm in een geplooid driehoekje. Leg op elk zalmdriehoekje een toefje mierikswortelsaus, een paar appelplakjes en ten slotte enkele uisnippers. Serveer er de gegrilde toast bij en geef er de rest van de saus apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 57 kcal
Vet 3.3 g
Koolhydraat 2.7 g
Eiwit 4 g

Bekijk het recept digitaal