Romige groenten met varkensreepjes
Romige groenten met varkensreepjes

Romige groenten met varkensreepjes

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 706 kcal
Vet 40.1 g
Verzadigd vet 18.9 g
Koolhydraat 38.5 g
Suiker 3.8 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 43 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de prinsessenbonen in 2.

  4. Snij de varkenssneden in repen van 1 cm.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een braadpan en bak de aardappelblokjes 10 min. goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de varkensreepjes 2 à 3 min. Kruid met peper en zout.

  9. Giet de room en 1 dl water bij de varkensreepjes. Verkruimel er het bouillonblokje over en voeg de boontjes toe. Laat 5 min. sudderen.

  10. Voeg de peultjes toe en roer er de pesto onder. Laat nog 2 à 3 min. garen.

  11. Voeg de appelblokjes toe en bestrooi met de peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de prinsessenbonen in 2.

  4. Snij de varkenssneden in repen van 1 cm.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een braadpan en bak de aardappelblokjes 10 min. goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de varkensreepjes 2 à 3 min. Kruid met peper en zout.

  9. Giet de room en 1 dl water bij de varkensreepjes. Verkruimel er het bouillonblokje over en voeg de boontjes toe. Laat 5 min. sudderen.

  10. Voeg de peultjes toe en roer er de pesto onder. Laat nog 2 à 3 min. garen.

  11. Voeg de appelblokjes toe en bestrooi met de peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 706 kcal
Vet 40.1 g
Verzadigd vet 18.9 g
Koolhydraat 38.5 g
Suiker 3.8 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 43 g
Zout 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Kwaremont Blond bier met een fruitig boeket, afgewerkt met een mouttoets. Een zachte smaak met een bittertje in de fi nale. Wijn Château Goudray `La Majeure' - A.O.P. Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu Provençaalse kruiden en rijp zwart fruit kleuren het boeket van deze wijn, die aangenaam rond en fruitig aanvoelt.

Bekijk het recept digitaal