Romige pasta met bloemkool en boomstammetje
Romige pasta met bloemkool en boomstammetje

Romige pasta met bloemkool en boomstammetje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 996 kcal
Vet 53.5 g
Verzadigd vet 26.5 g
Koolhydraat 74 g
Suiker 10.1 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 48.3 g
Zout 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  4. Bereiding:
  5. Kook de bloemkoolroosjes samen met de tijm 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en verwijder de takjes tijm.

  6. Smelt ondertussen de boter in een braadpan en bak de boomstammetjes aan alle kanten goudbruin. Zet het vuur lager en laat nog 10 min. garen.

  7. Kook intussen de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Meng de roomkaas samen met de pesto onder de warme pasta en verdeel er de bloemkool over. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de penne met bloemkool over de borden en serveer er een boomstammetje bij.

Tip

Wat met de restjes rode pesto? Geef je gerechten een Italiaanse toets! - Bestrijk stokbrood met rode pesto en beleg met Italiaanse ham, rucola, schijfjes mozzarella en geroosterde pijnboompitten. - Voeg wat rode pesto toe aan je gehakt en rol er gehaktballetjes van. - Prak hardgekookte eitjes fijn en meng met rode pesto. Kruid met peper en zout. Lekker voor op de boterham of op een toastje als aperitief. Werk af met een blaadje basilicum of een schijfje olijf.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  4. Bereiding:
  5. Kook de bloemkoolroosjes samen met de tijm 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en verwijder de takjes tijm.

  6. Smelt ondertussen de boter in een braadpan en bak de boomstammetjes aan alle kanten goudbruin. Zet het vuur lager en laat nog 10 min. garen.

  7. Kook intussen de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Meng de roomkaas samen met de pesto onder de warme pasta en verdeel er de bloemkool over. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de penne met bloemkool over de borden en serveer er een boomstammetje bij.

Tip

Wat met de restjes rode pesto? Geef je gerechten een Italiaanse toets! - Bestrijk stokbrood met rode pesto en beleg met Italiaanse ham, rucola, schijfjes mozzarella en geroosterde pijnboompitten. - Voeg wat rode pesto toe aan je gehakt en rol er gehaktballetjes van. - Prak hardgekookte eitjes fijn en meng met rode pesto. Kruid met peper en zout. Lekker voor op de boterham of op een toastje als aperitief. Werk af met een blaadje basilicum of een schijfje olijf.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 996 kcal
Vet 53.5 g
Verzadigd vet 26.5 g
Koolhydraat 74 g
Suiker 10.1 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 48.3 g
Zout 2.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Gérard Bertrand Postel Tripel Wijn Aigle Noir Pinot Noir I.G.P. Pays d'Oc Gérard Bertrand

Bekijk het recept digitaal