Romige pasta met kippenhaasje, prei en zoete aardappel
Romige pasta met kippenhaasje, prei en zoete aardappel

Romige pasta met kippenhaasje, prei en zoete aardappel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 700 kcal
Vet 26.4 g
Verzadigd vet 9.7 g
Koolhydraat 70 g
Suiker 9.4 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 42.6 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken van 2 cm.

  5. Snij de preien in ringen van 1 cm.

  6. Snij de blaadjes salie in fijne reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Kook de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenhaasjes 5 min. goudbruin. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Haal uit de pan en zet opzij.

  10. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in de pan en bak de prei en de zoete aardappelen 5 min. Bestrooi met de bloem en roer goed.

  11. Overgiet met de room en de bouillon en laat nog 10 min. verder garen. Roer er de laatste 2 min. de kippenhaasjes en de salie onder. Meng met de pasta.

Tip

Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (20 min.) 1 Schil 50 g zoete aardappel en snij in stukjes. Snij 50 g prei in ringen. 2 Kook 30 g spirelli met de prei, de zoete aardappel en 30 g kippenhaasje 15 min. gaar in water. Giet af. 3 Voeg 1 blaadje salie toe en mix fijn. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken van 2 cm.

  5. Snij de preien in ringen van 1 cm.

  6. Snij de blaadjes salie in fijne reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Kook de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenhaasjes 5 min. goudbruin. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Haal uit de pan en zet opzij.

  10. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in de pan en bak de prei en de zoete aardappelen 5 min. Bestrooi met de bloem en roer goed.

  11. Overgiet met de room en de bouillon en laat nog 10 min. verder garen. Roer er de laatste 2 min. de kippenhaasjes en de salie onder. Meng met de pasta.

Tip

Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (20 min.) 1 Schil 50 g zoete aardappel en snij in stukjes. Snij 50 g prei in ringen. 2 Kook 30 g spirelli met de prei, de zoete aardappel en 30 g kippenhaasje 15 min. gaar in water. Giet af. 3 Voeg 1 blaadje salie toe en mix fijn. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 700 kcal
Vet 26.4 g
Verzadigd vet 9.7 g
Koolhydraat 70 g
Suiker 9.4 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 42.6 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Mercurey A.O.P. Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal