Romige rammenassoep met groene kruiden
Romige rammenassoep met groene kruiden

Romige rammenassoep met groene kruiden

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 70 kcal
Vet 4.6 g
Verzadigd vet 1.5 g
Koolhydraat 4.3 g
Suiker 2.5 g
Vezel 0.8 g
Eiwit 2.3 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de rammenas en snij in gelijke stukken.

  4. Snij de ui grof.

  5. Snij het preiwit in ringen.

  6. Snipper de peterselie en het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. (25 min.)

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de rammenas, de ui en de prei 2 à 3 min.

  10. Voeg 1,5 L heet water en het bouillonblokje toe. Kruid met peper en laat ± 20 min. koken.

  11. Mix glad. Werk af met de room en de fijngesneden kruiden.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de rammenas en snij in gelijke stukken.

  4. Snij de ui grof.

  5. Snij het preiwit in ringen.

  6. Snipper de peterselie en het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. (25 min.)

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de rammenas, de ui en de prei 2 à 3 min.

  10. Voeg 1,5 L heet water en het bouillonblokje toe. Kruid met peper en laat ± 20 min. koken.

  11. Mix glad. Werk af met de room en de fijngesneden kruiden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 70 kcal
Vet 4.6 g
Verzadigd vet 1.5 g
Koolhydraat 4.3 g
Suiker 2.5 g
Vezel 0.8 g
Eiwit 2.3 g
Zout 1.3 g

Bekijk het recept digitaal